What job would make you rich?

What job would make you rich?

If you got paid in happiness, what job would make you rich?

 

In welke functie kom jij optimaal tot bloei?

In welke functie, bij welke taken voel jij je blij, krachtig, energiek, gelukkig?

Wat heb jij (nog meer) nodig om te kunnen groeien?

Op welke werkplek kun jij jouw talenten optimaal inzetten?

 

Misschien werk jij op dit moment wel op zo’n fijne plek?
Wat moet dát je een heerlijk gevoel geven!

Hoe heb je dit voor elkaar gekregen? Wat heb je gedaan? En wat doe jij om dit zo te kunnen blijven ervaren?

 

Change is gonna come

 

Zekerheid

Een van de zekerheden in ons leven, is dat dingen altijd veranderen. Daar ontkomen we niet aan. Dat hoort bij de cyclus van het leven en hoeft geen enkel probleem te zijn, mits jij kunt meebewegen en alert blijft op wat deze veranderingen voor jou als persoon betekenen.

Verandering

Op werkgebied betekent het dat functies en taken veranderen, teams veranderen, focus en doelstellingen van het bedrijf veranderen, er zijn steeds weer maatschappelijke ontwikkelingen die invloed hebben. Jouw werkomgeving verandert, jij als mens verandert door alle ervaringen die je opdoet. Kijk nog maar eens naar het begin van je carrière en daar waar je nu staat. Wat is er nu anders?

Onder de loep

 

Kijk eens naar deze vragen en schrijf zonder al te lang nadenken de antwoorden op en maak daarna de balans op. Formuleer op het laatst nog een (kleine) actie voor jezelf.

Als ik kijk naar mijn carrière tot nu toe, dan ben ik hierin de laatste periode echt gegroeid:

En als ik naar deze bovenstaande punten kijk, ben ik hier het meest trots op:

Als ik terugkijk op de afgelopen jaren, dan zijn dit de belangrijkste veranderingen in mijn werk/ beroep/ functie/ takenpakket:

Deze verandering heeft de meeste impact op mijn functioneren (gehad):

 

 

Ja, ik ken mijn unieke talentenpakket! Dit zijn voor mij de belangrijkste drie:

Ik kan deze talenten optimaal inzetten in mijn huidige functie.

Zo ja, gefeliciteerd! Besef dat dit een prachtige job voor je is, waar je waarschijnlijk met veel plezier aan de slag gaat.
Zo niet, dan is het van belang om in gesprek te gaan met jezelf (en daarna met je leidinggevende). Welke mogelijkheden zijn er te bedenken om jouw potentieel ten volste te benutten?

Tip: vraag via onze website https://www.thehappyatworkagency.nl/ de gratis video’s, e-books en tools aan voor meer plezier in je werk! Daarin vind je onder andere de videotraining ‘Ontdek je kwaliteiten’!

Dit doe ik nu in mijn werk wat me heerlijke energie gééft:

Minimaal 80% van mijn huidige werkzaamheden geeft mij energie.

Zo ja, gefeliciteerd! Er moeten altijd klussen worden uitgevoerd die minder leuk zijn, maar jij hebt een heel mooie verdeling gecreëerd!
Zo niet, dan is er werk aan de winkel! Ga in gesprek met jezelf, je collega’s, je leidinggevende en bekijk de mogelijkheden om je takenpakket aan te passen.

Ik voel me goed, blij, lekker, prettig in mijn huidige functie.

Zo ja, blijf zitten waar je zit! En geniet!
Zo nee, onderzoek wat je nodig hebt om je goed te kunnen voelen in je huidige functie en onderneem actie of overweeg een (interne) switch. Te lang in een functie die energie kost heeft uiteindelijk negatieve invloed op alle contexten in je leven.

 

Note to self

 

Dit heb ik aan voeding nodig om te kunnen (blijven) bloeien op mijn werk:

Ik neem zelf voldoende initiatief om ‘Happy at Work’ te zijn en te blijven. Ik ben me ervan bewust dat ik hierop altijd zelf invloed heb.

En dit is de (kleine) actie die ik onderneem naar aanleiding van de inzichten door bovenstaande vragen:

 

The Happy at Work Agency inspireert jou om regelmatig even stil te staan en jouw werk weer eens onder de loep te nemen. In dit blog krijg je een paar schijnbaar eenvoudige vragen waarmee we je prikkelen om de balans op te maken en te onderzoeken wat jij nodig hebt om ‘Happy at Work’ te zijn en te blijven.

Als je vragen hebt of meer (over ons) wilt weten, kijk dan op https://www.thehappyatworkagency.nl/

Vraag via onze website de gratis video’s, e-books en tools aan voor meer plezier in je werk!

Happy groet,

Ingrid

ingrid@thehappyatworkagency.nl

06 12 85 69 39

 

 

DIT BLOG IS GESCHREVEN DOOR INGRID

Ben jij gretig om op zoek te gaan naar die baan die écht bij jou past? Gretig zijn betekent voor mij ‘iets heel graag willen en daarvoor gaan’. Investeren in jezelf en in jouw toekomst is een enorm cadeau voor jezelf en voor alle mensen om jou heen. Maak een afspraak met me als je er aan toe om echt in beweging te komen richting datgene wat zo belangrijk voor je is. Ik sta garant voor 'to-the-point’, energie, humor, confrontatie, nieuwsgierigheid en actie!

Mail me op ingrid@gretig.nl of bel me op 06 – 12 85 69 39

ONZE TRAJECTEN

Je kunt ervoor kiezen ons 9 stappenplan zelfstandig te doorlopen in het Online Loopbaantraject of met iintensieve persoonlijke coaching door een van de loopbaancoaches. Wil je samen met een van de loopbaancoaches jouw Personal Brand Statement en/of CV en LinkedIn profiel schrijven? Kies dan voor de Personal Branding sessie.
Hoe kunnen we jou helpen?

Meer blogs

Gratis loopbaan ontwikkeladvies

Wil je ontdekken wat nodig is om de komende jaren met plezier naar je werk te blijven gaan? Wil je weten welk werk goed bij jou past en welke stappen je kunt zetten om dit te bereiken? Of wil je meer balans tussen werk en privé? Voor al deze vragen kan je gebruik maken van het gratis ontwikkeladvies.

Moeder zijn en/of carrière vrouw?

Ik ben blij dat ik morgen weer kan gaan werken. Even iets anders dan luiers en het huishouden!’ Vriendinnen, collega’s, zussen, ik hoor het vaker om me heen… En ik heb het zelf ook wel eens gezegd!
Moet je je schamen als je dit gevoel herkent? Of kan je moederschap en carrière combineren?

Leef je leven; Neem de touwtjes in handen!

Heb jij wel eens bedacht hoe je wilt terugkijken op je leven wanneer je 80 jaar bent? Terugkijkend op een situatie, je leven in dit geval, kom je vaak tot hele andere inzichten.

Hoe jouw vakantie je iets vertelt over meer werkgeluk creëren

Wanneer je meer werkgeluk wil creëren en je hebt geen idee hoe je dat kan doen, lees dan dit korte blog met tips hoe jouw laatst genoten vakantie hier belangrijke handvatten in geeft.

Blij aan het werk na je vakantie

Ik lag met mijn ogen dicht te genieten in de zon. Er was geen wolkje aan de lucht, een zacht briesje maakte het aangenaam en de stilte werd alleen verbroken door af en toe een zeemeeuw. Heerlijk genieten van de zomer aan zee.