Hoe jouw vakantie je iets vertelt over meer werkgeluk creëren

Hoe jouw vakantie je iets vertelt over meer werkgeluk creëren

Werkgeluk… De ING bank is gestart met een pilot; je kan zoveel vakantiedagen opnemen als jij zelf wilt! Wie wil dat nu niet?
Maar zorgen onbeperkte verlofuren wel voor meer werkgeluk?
Nee!
Wat dan wél?

Een inhoudelijke verandering is waar het om gaat!

Waar jij gelukkig van wordt is werk doen wat in balans is met jouw talenten en hetgeen waar jij energie van krijgt.
Je vakantie is echter wel heel belangrijk in het proces naar meer werkgeluk. Sta me toe dat ik je uitleg hoe ik dat bedoel.

De laatste loodjes wegen zwaar

Je herkent het wel, je kijkt reikhalzend uit naar je vakantie. Alsof je, zonder te trainen de marathon gelopen hebt strompel je naar de eindstreep. En dan… EINDELIJK VAKANTIE! De afgelopen maanden heeft je leeggezogen en je hebt behoefte aan een paar weken he-le-maal niets!

Goede voornemens

Tijdens je vakantie, terwijl je in alle rust geniet van het leven en je geliefden, neem je jezelf voor om het anders te gaan doen. Misschien wil je minder lange dagen maken, je wil meer tijd spenderen aan de leuke kanten van je werk, je neemt je voor elke middag rustig te lunchen, je gaat die lang gewenste training volgen, etc.

Je hebt een duidelijk plaatje van wat je wensen en behoeften zijn. Wanneer je op vakantie bent zie je alles namelijk veel helderder. Je hebt tijd voor jezelf en kunt jezelf zijn. Zo kom je erachter wat je écht wil!
Maar nu het slechte nieuws…

Bij driekwart van de Nederlanders verdwijnen die goede voornemens als sneeuw voor de zon.

onderzoek van adviesbureau &Samhoud

Verval in oude patronen

Voor je het weet verval je weer in oude patronen. Die training daar denk je niet meer aan. Het is net wat makkelijker om snel een boterham in je mond te stoppen en even ‘dit’ af te maken. En je zegt toch wéér ja op die vraag van je collega waardoor je overwerkt.

ZONDE! Je had die voornemens niet voor niets, toch?

Ga direct aan de slag met deze 4 simpele stappen.

1. Denk terug aan je heerlijke vakantie
2. Bedenk wat je belangrijk vindt en waar je goed in bent
3. Stel doelen, klein en haalbaar
4. Kom in beweging en blijf in beweging!

Ik wens je veel succes!

Omdat ik weet dat het niet mak
kelijk is om inhoudelijk iets te veranderen in je werk (én omdat ik opstartende ben na zwangerschapsverlof) heb ik een gave aanbieding! Ik wil je graag helpen in je proces.

Aanbieding!

De eerste 5 personen die hulp willen bij hun zoektocht naar een baan die écht bij ze past, geef ik maar liefst 10% korting op het gehele loopbaantraject! Tevens kun je in 2019 nog gebruik maken van het belastingvoordeel d.m.v. de scholingsaftrek.
(zie www.belanstingdienst.nl)

Wat moet je doen?

Stuur een mailtje met je contactgegevens en in het onderwerp ‘Vakantie voornemens’ naar info@daniellebax.nl.
Ik neem zo snel mogelijk contact met je op.

De beller is sneller; 06 48 76 34 83

DIT BLOG IS GESCHREVEN DOOR DANIELLE

Als vrouw hebben we vaak het idee dat het egoïstisch is om voor onszelf te kiezen en te zorgen. Ik geloof echter dat jij de touwtjes in eigen hand mag nemen!
Wat voor jou de beste manier is om je loopbaan nieuwe energie in te blazen kan heel verrassend zijn.
Ik help je graag bij het zoeken naar waar jij écht gelukkig van wordt en samen onderzoeken we de mogelijkheden die perfect bij jou passen. Het bewezen 9 stappenplan 'Naar werk dat écht bij je past' van the Happy at Work Agency zal hier ondersteunend aan zijn.
Ik kijk ernaar uit je te ontmoeten!

Mail me op info@daniellebax.nl of bel me op 06 48 76 34 83

ONZE TRAJECTEN

Je kunt ervoor kiezen ons 9 stappenplan zelfstandig te doorlopen in het Online Loopbaantraject of met iintensieve persoonlijke coaching door een van de loopbaancoaches. Wil je samen met een van de loopbaancoaches jouw Personal Brand Statement en/of CV en LinkedIn profiel schrijven? Kies dan voor de Personal Branding sessie.
Hoe kunnen we jou helpen?

Meer blogs

Gratis loopbaan ontwikkeladvies

Wil je ontdekken wat nodig is om de komende jaren met plezier naar je werk te blijven gaan? Wil je weten welk werk goed bij jou past en welke stappen je kunt zetten om dit te bereiken? Of wil je meer balans tussen werk en privé? Voor al deze vragen kan je gebruik maken van het gratis ontwikkeladvies.

Moeder zijn en/of carrière vrouw?

Ik ben blij dat ik morgen weer kan gaan werken. Even iets anders dan luiers en het huishouden!’ Vriendinnen, collega’s, zussen, ik hoor het vaker om me heen… En ik heb het zelf ook wel eens gezegd!
Moet je je schamen als je dit gevoel herkent? Of kan je moederschap en carrière combineren?

Leef je leven; Neem de touwtjes in handen!

Heb jij wel eens bedacht hoe je wilt terugkijken op je leven wanneer je 80 jaar bent? Terugkijkend op een situatie, je leven in dit geval, kom je vaak tot hele andere inzichten.

Hoe jouw vakantie je iets vertelt over meer werkgeluk creëren

Wanneer je meer werkgeluk wil creëren en je hebt geen idee hoe je dat kan doen, lees dan dit korte blog met tips hoe jouw laatst genoten vakantie hier belangrijke handvatten in geeft.

Blij aan het werk na je vakantie

Ik lag met mijn ogen dicht te genieten in de zon. Er was geen wolkje aan de lucht, een zacht briesje maakte het aangenaam en de stilte werd alleen verbroken door af en toe een zeemeeuw. Heerlijk genieten van de zomer aan zee.