Moeder zijn en/of carrière vrouw?

Moeder zijn en/of carrière vrouw?

‘Ik ben blij dat ik morgen weer kan gaan werken. Even iets anders dan luiers en het huishouden!’ Vriendinnen, collega’s, zussen, ik hoor het vaker om me heen… En ik heb het zelf ook wel eens gezegd!
Moet je je schamen als je dit gevoel herkent? Of kan je moederschap en carrière combineren? Lees mijn mening in dit blog!

Ontspanning

Werken is voor mij genieten én een soort van ontspanning. Het is een wereld die me tijd voor mezelf geeft. Weer even gewoon Daniëlle zijn. Het gevoel van iets betekenen voor de wereld.

Ik wist al als klein meisje dat ik moeder zou willen worden. Als vrijgezel van 23 jaar dacht ik al regelmatig aan hoe het zou zijn als ik moeder zou mogen worden. En alle drie de keren dat ik een positieve zwangerschapstest in handen had was ik dolgelukkig. Ik houd zielsveel van mijn drie meiden!

Maar voltijd moederen vind ik best zwaar! Ik vind het heerlijk dat mijn wereld bestaat uit meer dan alleen moeder zijn. Daarom kies ik voor een situatie van en-en. Ik ben 100% moeder én ik wil mezelf voor 100% inzetten voor mijn werk. Ik heb hier iets te doen op aarde! Het maakt mij een leukere moeder voor mijn kinderen.

Kiezen tussen carrière en gezin?

Sinds ik meer focus heb op mijn eigen bedrijf heb ik het drukker dan daarvoor. En tóch zit ik lekkerder in mijn vel. Het is merkbaar in contact met mijn meiden. Het is te merken in mijn relatie. Ik heb een langer lontje en meer energie dan toen ik in loondienst werkte.

Hoewel ik in mijn omgeving regelmatig zie en hoor dat vrouwen het gevoel hebben dat ze moeten kiezen tussen hun carrière of een gezin, weet ik dat het allebei kan! Mits je dat wilt natuurlijk…

Je kinderen hoeven niet altijd voorop te staan. Je mag kiezen voor jezelf. Voor de dingen die jij belangrijk vindt. Voor de dingen waar jij energie en voldoening uithaalt. Zolang jij en je partner het eens zijn over hoe jullie het leven inricht.

Het is geen schande om jezelf te zijn en te genieten van werken. Ben er trots op! Het maakt je een leukere moeder voor je kinderen.

Je wordt een leukere moeder!

Wanneer werken voelt als een moetje is het de kunst om te kiezen voor jezelf. Je kunt werken inrichten als heel veel tijd hebben voor jezelf en die tijd kun je maar beter zo goed mogelijk besteden.

Om geld te verdienen maar ook om jezelf te ontwikkelen en bovenal om je leven betekenis te geven, naast het moederschap!

Sinds ik hier bewust van ben zijn mijn ogen geopend.

Natuurlijk moeten we allemaal werken om geld te verdienen en een leuk leven te leiden, maar genieten van je werk geeft toch veel meer energie aan het einde van de dag dan jezelf mopperend door de dag heen slepen bij een baan waar je geen uitdaging meer in voelt?

Je hebt meer mogelijkheden dan je denkt!

Het kost moed en energie om aan het werk te blijven met (kleine) kinderen. Het kent uitdagingen! Leer jezelf om mogelijkheden te zien in plaats van onmogelijkheden! En met elk stapje dat jij zet richting een baan die beter bij je past mag je best af en toe hardop zeggen dat je goed bezig bent!

Wil je dat ik met je meedenkt welke stapjes jij kunt zetten naar een leven waarin werken voelt als me-time, tijd om jezelf op te laden? Neem contact met me op en we maken kennis met elkaar.

Voelt werken voor jou als een moetje of als me-time?

Laat het me weten in een reactie via de mail en win een gratis kennismakingsgesprek!

Lees ook: “Vier belangrijkste fouten die werkende moeders maken”.

DIT BLOG IS GESCHREVEN DOOR DANIELLE

Als vrouw hebben we vaak het idee dat het egoïstisch is om voor onszelf te kiezen en te zorgen. Ik geloof echter dat jij de touwtjes in eigen hand mag nemen!
Wat voor jou de beste manier is om je loopbaan nieuwe energie in te blazen kan heel verrassend zijn.
Ik help je graag bij het zoeken naar waar jij écht gelukkig van wordt en samen onderzoeken we de mogelijkheden die perfect bij jou passen. Het bewezen 9 stappenplan 'Naar werk dat écht bij je past' van the Happy at Work Agency zal hier ondersteunend aan zijn.
Ik kijk ernaar uit je te ontmoeten!

Mail me op info@daniellebax.nl of bel me op 06 48 76 34 83

ONZE TRAJECTEN

Je kunt ervoor kiezen ons 9 stappenplan zelfstandig te doorlopen in het Online Loopbaantraject of met iintensieve persoonlijke coaching door een van de loopbaancoaches. Wil je samen met een van de loopbaancoaches jouw Personal Brand Statement en/of CV en LinkedIn profiel schrijven? Kies dan voor de Personal Branding sessie.
Hoe kunnen we jou helpen?

Meer blogs

Gratis loopbaan ontwikkeladvies

Wil je ontdekken wat nodig is om de komende jaren met plezier naar je werk te blijven gaan? Wil je weten welk werk goed bij jou past en welke stappen je kunt zetten om dit te bereiken? Of wil je meer balans tussen werk en privé? Voor al deze vragen kan je gebruik maken van het gratis ontwikkeladvies.

Moeder zijn en/of carrière vrouw?

Ik ben blij dat ik morgen weer kan gaan werken. Even iets anders dan luiers en het huishouden!’ Vriendinnen, collega’s, zussen, ik hoor het vaker om me heen… En ik heb het zelf ook wel eens gezegd!
Moet je je schamen als je dit gevoel herkent? Of kan je moederschap en carrière combineren?

Leef je leven; Neem de touwtjes in handen!

Heb jij wel eens bedacht hoe je wilt terugkijken op je leven wanneer je 80 jaar bent? Terugkijkend op een situatie, je leven in dit geval, kom je vaak tot hele andere inzichten.

Hoe jouw vakantie je iets vertelt over meer werkgeluk creëren

Wanneer je meer werkgeluk wil creëren en je hebt geen idee hoe je dat kan doen, lees dan dit korte blog met tips hoe jouw laatst genoten vakantie hier belangrijke handvatten in geeft.

Blij aan het werk na je vakantie

Ik lag met mijn ogen dicht te genieten in de zon. Er was geen wolkje aan de lucht, een zacht briesje maakte het aangenaam en de stilte werd alleen verbroken door af en toe een zeemeeuw. Heerlijk genieten van de zomer aan zee.