Leef je leven; Neem de touwtjes in handen!

Leef je leven; Neem de touwtjes in handen!

Heb jij wel eens bedacht hoe je wilt terugkijken op je leven wanneer je 80 jaar bent? Terugkijkend op een situatie, je leven in dit geval, kom je vaak tot hele andere inzichten.

Uit onderzoek blijkt dat veel senioren, wanneer zij terugkijken op hun leven, spijt hebben dat ze niet wat vaker dingen hebben gedaan waar zij zélf gelukkiger van worden. Ze beseffen dat ze hun hele leven bezig zijn geweest met voldoen aan verwachtingen van – en zorgen voor anderen.

Dát kan jij anders doen! Leef je leven!

Waardevolle levensles

Laat de spijtbetuigingen van deze ouderen een waardevolle levensles zijn, zodat jij in je luie stoel achter de geraniums in ieder geval géén spijt hebt van dingen die je niet hebt.

Want het lastige is dat je zo weinig, lees; hélemaal niets kunt veranderen aan je leven wat al geweest is. Mij lijkt het ontzettend frustrerend om als 80 jarige er achter te komen dat je niet uit het leven hebt gehaald wat erin zit. Niet echt mijn beeld van een mooie, relaxte oude dag hebben.

Je kunt nu iets doen om je leven fantastisch te maken!

Waarom zou je tot je 80ste jaar wachten met terug kijken op je leven? Het is veel waardevoller om dat NU te doen! Nu kun je de touwtjes nog in eigen hand pakken en iets veranderen zodat jij wél met een goed en tevreden gevoel kunt terugkijken op je leven.

Begin nu!

Ik wil je uitdagen om jezelf NU, op dit moment, deze vraag te stellen;

Hoe kijk je naar het leven dat je leidt?

● Waar ben je blij mee?
● Waar ben je trots op?
● Voor wat ben je dankbaar?
● Waar zou je liever meer tijd voor vrijmaken?
● Waar zou je graag minder tijd aan besteden?
● Wie ben je en wat kun je zijn?
● Wat heb je en wat kun je hebben?
● Wat kun je bereiken in 1 jaar? (of in 2 / 5 / 10 jaar?)

Schrijf deze dingen eens op en kom erachter welke veranderingen je mag gaan aanbrengen in je leven. Wat is de eerste stap die je kan zetten? Misschien ben je al in beweging? Aan welke knoppen mag je draaien?

Wanneer kan jij tevreden terugkijken op je leven?

Een belangrijke toevoeging!

Natuurlijk kan je leven altijd leuker, spannender en mooier. Omdat ik vind dat je vooral ook tevreden moet zijn met wat je hebt, maar groter mag dromen wil ik met de volgende quite afsluiten:

“Houd van het leven dat je leidt terwijl je het leven van je dromen creëert. Denk niet dat je op dat laatste moet wachten voor je het eerste kunt doen!” – Hal Elrod

Vond je dit blog leuk? Lees dan ook: 4 belangrijkste fouten die werkende moeders maken.

DIT BLOG IS GESCHREVEN DOOR DANIELLE

Als vrouw hebben we vaak het idee dat het egoïstisch is om voor onszelf te kiezen en te zorgen. Ik geloof echter dat jij de touwtjes in eigen hand mag nemen!
Wat voor jou de beste manier is om je loopbaan nieuwe energie in te blazen kan heel verrassend zijn.
Ik help je graag bij het zoeken naar waar jij écht gelukkig van wordt en samen onderzoeken we de mogelijkheden die perfect bij jou passen. Het bewezen 9 stappenplan 'Naar werk dat écht bij je past' van the Happy at Work Agency zal hier ondersteunend aan zijn.
Ik kijk ernaar uit je te ontmoeten!

Mail me op info@daniellebax.nl of bel me op 06 48 76 34 83

ONZE TRAJECTEN

Je kunt ervoor kiezen ons 9 stappenplan zelfstandig te doorlopen in het Online Loopbaantraject of met iintensieve persoonlijke coaching door een van de loopbaancoaches. Wil je samen met een van de loopbaancoaches jouw Personal Brand Statement en/of CV en LinkedIn profiel schrijven? Kies dan voor de Personal Branding sessie.
Hoe kunnen we jou helpen?

Meer blogs

Gratis loopbaan ontwikkeladvies

Wil je ontdekken wat nodig is om de komende jaren met plezier naar je werk te blijven gaan? Wil je weten welk werk goed bij jou past en welke stappen je kunt zetten om dit te bereiken? Of wil je meer balans tussen werk en privé? Voor al deze vragen kan je gebruik maken van het gratis ontwikkeladvies.

Moeder zijn en/of carrière vrouw?

Ik ben blij dat ik morgen weer kan gaan werken. Even iets anders dan luiers en het huishouden!’ Vriendinnen, collega’s, zussen, ik hoor het vaker om me heen… En ik heb het zelf ook wel eens gezegd!
Moet je je schamen als je dit gevoel herkent? Of kan je moederschap en carrière combineren?

Leef je leven; Neem de touwtjes in handen!

Heb jij wel eens bedacht hoe je wilt terugkijken op je leven wanneer je 80 jaar bent? Terugkijkend op een situatie, je leven in dit geval, kom je vaak tot hele andere inzichten.

Hoe jouw vakantie je iets vertelt over meer werkgeluk creëren

Wanneer je meer werkgeluk wil creëren en je hebt geen idee hoe je dat kan doen, lees dan dit korte blog met tips hoe jouw laatst genoten vakantie hier belangrijke handvatten in geeft.

Blij aan het werk na je vakantie

Ik lag met mijn ogen dicht te genieten in de zon. Er was geen wolkje aan de lucht, een zacht briesje maakte het aangenaam en de stilte werd alleen verbroken door af en toe een zeemeeuw. Heerlijk genieten van de zomer aan zee.