Blij aan het werk na je vakantie

Blij aan het werk na je vakantie

Vakantie, ik kan er geen genoeg van krijgen. Heerlijk lekker rustig aan doen, zorgeloos van een koud drankje nippen en totaal ontspannen. Dat gevoel he? Die zorgeloosheid, die rust en ontspannenheid, dat maakt vakantie zo zalig. Vind je ook niet?

Zelfs als je niet weg bent, maar wel zo’n heerlijke relax dag hebt, dan kan je het al ervaren. Zo ontzettend lekker, en nodig.

Iedere batterij moet af en toe even helemaal uit staan, om weer volledig op te laden

Jij bent toch al zo ontzettend druk met je werk, en alles wat daarbij komt kijken. Dus hoe vaker je kunt relaxen en bijtanken, hoe beter. Alleen zit de vakantie er nu weer op. Dus hoe doe je dat nou straks, als de drukte weer in volle gang is?

Houd je vakantie gevoel langer vast

De key tot veel kunnen geven op je werk: veel energie, veel input en (veel) uren is dat jij voldoende hebt om te geven. Dus zorg dat je regelmatig oplaadt.

Plan weekendjes weg

Dat kan een vakantie zijn, een weekendje weg of een dagje sauna. Even niet met werk bezig zijn en wel ontspannen. Niet de financiën voor een vakantie of weekendje weg? Wat dacht je van een weekendje leeg? Lekker thuis zijn, zonder afspraken, bezoekjes of schoonmaken. Heerlijk opladen in je eigen omgeving. Een weekend leeg: niets in de agenda, niets moet en alles mag!

Plan korte pauzes

Zorg dat je regelmatig pauzes neemt als je aan het werk bent. Werk in principe niet langer dan 60 tot 90 minuten en neem dan zeker 5 minuten pauze. Werk je vaak kortere perioden aan een stuk? Neem dan sneller pauze, maar maak deze korter. Sta op van je bureau, wandel even naar een ander kantoor en je komt terug met een vers perspectief.

Plan leuke activiteiten in

Wat een vakantie deels zo leuk maakt, is dat je bijna de hele dag bezig bent met activiteiten die je leuk vindt. Of je nu een boek leest, een berg beklimt of Thais leert koken, jij geniet ervan. Dat kan je nu nog steeds doen, ook al ben je thuis. Maak een lijst van activiteiten waar jij blij van wordt, die jou energie geven of volledig laten ontspannen. Plan bewust een aantal van die activiteiten in je agenda in. Kom je nooit toe aan het lezen va je boek, terwijl je dat wel zo heerlijk vindt? Plan een paar lege uren in houd die vrij in je agenda. Zorg dat je ruimte houdt voor die activiteiten die jou het vakantie gevoel geven.

Verbeter je work-life balans

Het allerbeste lukt het jou om je vakantie gevoel vast te houden wanneer je ook echt zorgt voor een verbeterde work-life balans. Werken op een manier die goed bij jou voelt. Niet langer blijven omdat je “nog even wat wilt afmaken”, maar lekker op tijd naar huis. Niet ‘s avonds nog even je laptop open om dat ene mailtje te beantwoorden (want we weten allemaal dat jij het niet bij dat ene mailtje houdt), maar gezellig met je partner bijpraten.

In 2 weken weer volledig in de stress

Je work-life balans verbeteren en in tact houden, lukt de meeste mensen 1 tot 2 weken na hun vakantie. Dan is alles weer bij het oude en verzuchten we, dat “we al weer aan vakantie toe zijn”. Bij sommige is het zelfs minder dan 2 weken, maar is het 2 dagen hooguit voordat de stress je alweer te pakken heeft.

Doe het dit jaar anders! Zorg dat je blijvend je work-life balans verbetert. Dat kan op een eenvoudige en effectieve manier. Wil je weten hoe? Meld je dan hier aan voor de 50 work-life balans, die je stap voor stap laten zien hoe het wel kan: resultaat halen op je werk en genieten van je vrije tijd.

Het mooie is ze zijn nu helemaal kosteloos. Het enige wat je hoeft te doen is ze te downloaden en er mee aan de slag te gaan. Dat doe je hier.

Weet jij dat er meer voor nodig is om te kunnen omgaan met de stress levels in jouw werk? Aarzel je of je nog wel op je plek zit omdat work-life balans niet in het woordenboek van je baas voorkomt? Mail me dan voor een focus gesprek. Ik geef je graag persoonlijke tips voor jouw unieke situatie.

Happy groet,

Yvonne

P.S. Deze reactie ontving ik net van mijn klant, die aan de slag is gegaan met de 50 work-life balans tips: “Het is heerlijk eenvoudig en zeer hulvaardig. Het heeft voor mij een heel verschil gegeven in gevoel en beleving van het omgaan met mijn work-load.” Wil jij dat ook ervaren? Download de 50 tips hier.

Deze blog is geschreven door Yvonne

 

Ik help je graag bij het uitvinden welke baan jou nou echt happy maakt zodat je klaar bent voor de volgende stap of sprong. Samen ontdekken en werken aan jouw sterke punten en talenten, zodat je die kunt inzetten in werk dat je raakt. We volgen de wegwijzers volgens het 9 stappen plan van Happy at Work, maar jij bepaalt de route! Ga je mee op reis? Ik kijk ernaar uit om je te ontmoeten!

Mail me op yvonne@amaze-yourself.com of bel me op 06- 25 43 08 84

ONZE TRAJECTEN

Je kunt ervoor kiezen ons 9 stappenplan zelfstandig te doorlopen in het Online Loopbaantraject of met iintensieve persoonlijke coaching door een van de loopbaancoaches. Wil je samen met een van de loopbaancoaches jouw Personal Brand Statement en/of CV en LinkedIn profiel schrijven? Kies dan voor de Personal Branding sessie.
Hoe kunnen we jou helpen?

Meer blogs

Gratis loopbaan ontwikkeladvies

Wil je ontdekken wat nodig is om de komende jaren met plezier naar je werk te blijven gaan? Wil je weten welk werk goed bij jou past en welke stappen je kunt zetten om dit te bereiken? Of wil je meer balans tussen werk en privé? Voor al deze vragen kan je gebruik maken van het gratis ontwikkeladvies.

Moeder zijn en/of carrière vrouw?

Ik ben blij dat ik morgen weer kan gaan werken. Even iets anders dan luiers en het huishouden!’ Vriendinnen, collega’s, zussen, ik hoor het vaker om me heen… En ik heb het zelf ook wel eens gezegd!
Moet je je schamen als je dit gevoel herkent? Of kan je moederschap en carrière combineren?

Leef je leven; Neem de touwtjes in handen!

Heb jij wel eens bedacht hoe je wilt terugkijken op je leven wanneer je 80 jaar bent? Terugkijkend op een situatie, je leven in dit geval, kom je vaak tot hele andere inzichten.

Hoe jouw vakantie je iets vertelt over meer werkgeluk creëren

Wanneer je meer werkgeluk wil creëren en je hebt geen idee hoe je dat kan doen, lees dan dit korte blog met tips hoe jouw laatst genoten vakantie hier belangrijke handvatten in geeft.

Blij aan het werk na je vakantie

Ik lag met mijn ogen dicht te genieten in de zon. Er was geen wolkje aan de lucht, een zacht briesje maakte het aangenaam en de stilte werd alleen verbroken door af en toe een zeemeeuw. Heerlijk genieten van de zomer aan zee.