Werkgeluk is weten waarom jij op de payroll staat

Werkgeluk is weten waarom jij op de payroll staat

Waarom sta jij op de payroll?

Tijdens deze vakantie periode, of je nu al dan niet op vakantie bent, is het een uitgelezen moment om eens na te denken over jouw werkgeluk. Wat maakt jou nu echt gelukkig in jouw werk? Vorige week schreef ik over de vragen die je kunt stellen om te onderzoeken of je nog echt op je plek zit. Hier lees je er meer over.

Weten wat je wilt en dat moeiteloos doen in je droombaan

Als mens vinden we het allemaal fijn als wat we doen iets betekent. Als we waarde kunnen toevoegen voor een ander. Daarom wordt ook vaak gezegd als je echt doet wat je wilt doen, wat je moeiteloos kunt doen en je helemaal in je waarde staat, dan heb je jouw droombaan gevonden.

Kern Resultaat Gebieden

Welke waarde jij toevoegt kun je op verschillende manieren bepalen. Een hele mooie is, het beantwoorden van de vraag: “Waarom sta jij op de payroll?”. Wat zijn jouw Kern Resultaat Gebieden: de belangrijkste taken die jij goed moet vervullen – de reden waarom ze jou hebben aangenomen.

Weet jij die zo of is dit niet helemaal (meer duidelijk) voor jou? Als je het niet weet, ga dan in gesprek met jouw leidinggevende. Onderzoek wat het is dat jou onderscheidend maakt, welke waarde van jou verwacht wordt. Vraag of beter nog verifieer wat jouw Kern Resultaat Gebieden zijn, zodat je bezig blijft met de juiste dingen.

Iedere baan heeft 5 tot 7 KRG’s. DE KRG’s van management zijn bijvoorbeeld: plannen, organiseren, personeelsbeheer, delegeren, managen, meten en rapporteren.

Binnen sales zijn dat: potentiële klanten in kaart brengen, vertrouwen opbouwen, identificeren van behoeften, overredend presenteren, omgaan met bezwaren, verkoop sluiten, aanbevelingen en hernieuwde aankopen verkrijgen.

Zorg dat je weet welke jouw top 5 zijn, zodat je weet in welke gebieden jouw waarde het beste tot uiting komt.

Focussen op jouw toegevoegde waarde

Het identificeren van jouw KRG’s helpt jou bij het volgende:

  • Prioriteiten stellen, jouw KRG’s gaan voor op ander werk. Hierdoor wordt je productiever en krijg je meer relevant werk gedaan. Jouw waarde neemt hiermee direct toe.
  • Zichtbaar worden met jouw toegevoegde waarde. Door het aanbrengen van focus, weten mensen waarvoor ze bij jou moeten zijn. Jouw expert status wordt meer zichtbaar.
  • Jouw werkgeluk bepalen. Nu je weet waarom jij op de payroll staat en welke resultaten van jou verwacht worden, kun je opnieuw bepalen of je hier echt blij van wordt.

Wil jij werken aan jouw werkgeluk? Ga dan aan de slag met jouw KRG’s: identificeer ze, werk met ze en bemerk dan of deze kern gebieden ook echt de taken zijn waar jij op wilt focussen.

Worstel je nog met het in kaart brengen van jouw Kern Resultaat Gebieden en jouw toegevoegde waarde? Na de zomer komen we met zoiets gaafs. Een programma wat jou gaat helpen bij het (her)vinden van jouw werkgeluk. Wil jij niet wachten en nu al aan de slag? Vraag dan vandaag nog jouw focus gesprek aan en ontvang 3 persoonlijke tips voor het vinden van jouw toegevoegde waarde. Mail yvonne@thehappyatworkagency.nlom vandaag nog jouw afspraak te maken.

 

 

Deze blog is geschreven door Yvonne

 

Ik help je graag bij het uitvinden welke baan jou nou echt happy maakt zodat je klaar bent voor de volgende stap of sprong. Samen ontdekken en werken aan jouw sterke punten en talenten, zodat je die kunt inzetten in werk dat je raakt. We volgen de wegwijzers volgens het 9 stappen plan van Happy at Work, maar jij bepaalt de route! Ga je mee op reis? Ik kijk ernaar uit om je te ontmoeten!

ONZE TRAJECTEN

Je kunt ervoor kiezen ons 9 stappenplan zelfstandig te doorlopen in het Online Loopbaantraject of met iintensieve persoonlijke coaching door een van de loopbaancoaches. Wil je samen met een van de loopbaancoaches jouw Personal Brand Statement en/of CV en LinkedIn profiel schrijven? Kies dan voor de Personal Branding sessie.
Hoe kunnen we jou helpen?

Meer blogs

Stop de afwijzingen – start met LinkedIn

Dan ben je te oud, dan te jong, te ervaren en soms is er geen reden. Afwijzingen nadat je hebt gesolliciteerd, zo vervelend. Pak het daarom anders aan! Gebruik LinkedIn en vind moeiteloos die baan die bij je past.

Hoe word ik gezien op mijn werk?

Als ik maar hard genoeg werk, dan val ik vanzelf op. Of niet?! In de praktijk is er meer voor over. Je leest in dit blog waarom en hoe jij dat doet – zichtbaar zijn.

Vind sneller jouw droom baan

Sneller jouw droombaan vinden, dat willen we allemaal. Toch kan het heel eenvoudig zijn, als jij de juiste strategie en mix toepast. De Magische LinkedIn Mix,

De 7 geheimen van netwerken met resultaat

Vind jij netwerken ook soms lastig? Lees dan dit blog met daarin de 7 geheimen van relaxt netwerken – voor meer resultaat.

Welke verschillen zijn er tussen mijn CV en mijn LinkedIn?

Je bent op zoek naar een baan. Je ziet een mooie vacature op LinkedIn. Er wordt gevraagd om jouw LinkedIn profiel en om je CV. Is er eigenlijk een verschil?