Welk beeld krijgt een recruiter van jou door je social media posts?

Welk beeld krijgt een recruiter van jou door je social media posts?

Social media we zijn er allemaal best veel mee bezig. Heerlijk even scrollen en kijken wat iemand aan het doen is. Of als jij heel veel plezier hebt, een foto nemen en dit delen op social media. En juist daar gaat het wel eens mis. Uit undercover onderzoek blijkt dat bijna 70% van de recruiters wel eens iemand heeft afgewezen aan de hand van zijn social media posts. Iets wat jij niet wilt.   

 

Wat kun je doen om te zorgen dat jouw social media profielen juist vóór jou werken?

  • Zorg voor een professionele foto van jezelf en gebruik deze in al je social media profielen. Wanneer een recruiter vaker dezelfde foto ziet van jou, werkt dit onbewust door in zijn beleving: hij “herkent” je als het ware, en dat gevoel van herkennen wekt vertrouwen
  • Schrijf een duidelijk profiel over wat je te bieden hebt. Wat is je toegevoegde waarde? Welk probleem los je op? Wat is jouw visie op je vakgebied? Hulp hierbij nodig? Wij helpen je graag. 
  • Laat jezelf zien en geef gerust je mening. Graag zelfs! Door je mening te geven positioneer je jezelf duidelijk in de arbeidsmarkt. Maar deel je mening en standpunten bewust en doordacht! Reageer niet te impulsief op tweets of berichten van anderen. Houd je mening desnoods voor je als die je niet helpt in je zoektocht naar werk of niet gerelateerd of relevant is voor jouw vakgebied en het werk dat je zoekt.
  • Zorg voor een consistent beeld van jezelf. Alles wat je zegt en doet, in je CV, op LinkedIn en andere social media, moet bijdragen aan hetzelfde beeld van jou. Op de topper in jouw vakgebied die je bent.
  • Laat zien dat je een expert bent en op de hoogte bent van de ontwikkelingen in jouw vakgebied. Deel informatie die relevant is voor jouw vakgenoten en start relevante discussies online waarin je jouw visie en mening geeft.
  • Benut de mogelijkheden van Facebook om je berichten privé te plaatsen. Maak lijsten aan (dat doe je via https://www.facebook.com/bookmarks/lists) en selecteer per bericht dat je plaatst voor wie dit wel en niet zichtbaar mag zijn. Bedenk wel dat je ook dan beter geen uitspraken doet die in je nadeel kunnen werken. Je weet nooit hoe deze informatie via via weer ergens terecht komt.
  • Zorg ervoor dat je altijd een Facebook bericht waarin je getagd bent moet goedkeuren voor het op jouw profiel zichtbaar wordt. Zo kun je voorkomen dat er informatie of foto’s van jou zichtbaar worden die je liever niet op je profiel ziet. Lees hier hoe je dat instelt.

 

Waar Facebook voor veel mensen een platform is om privé zaken met elkaar te delen, is LinkedIn het zakelijke platform. Hier vinden werkgevers en werkzoekenden elkaar en vinden veel ondernemers nieuwe klanten. Wil jij begrijpen hoe je LinkedIn voor je kan laten werken? Hoe klanten naar jou toekomen en hoe je een telefoontje ontvangt van een recruiter met een mooie vacature voor jou? Wij geven op donderdag 27 mei een mooi webinar over netwerken op LinkedIn. Tijdens dit GRATIS webinar ontvang je top tips om met LinkedIn makkelijk en op de juiste manier gevonden te worden. Doe nu mee en leer hoe je gebruik kunt maken van dit mooie zakelijke platform. Je kunt je hier inschrijven.

 

Deze blog is geschreven door Yvonne

 

Ik help je graag bij het uitvinden welke baan jou nou echt happy maakt zodat je klaar bent voor de volgende stap of sprong. Samen ontdekken en werken aan jouw sterke punten en talenten, zodat je die kunt inzetten in werk dat je raakt. We volgen de wegwijzers volgens het 9 stappen plan van Happy at Work, maar jij bepaalt de route! Ga je mee op reis? Ik kijk ernaar uit om je te ontmoeten!

ONZE TRAJECTEN

Je kunt ervoor kiezen ons 9 stappenplan zelfstandig te doorlopen in het Online Loopbaantraject of met iintensieve persoonlijke coaching door een van de loopbaancoaches. Wil je samen met een van de loopbaancoaches jouw Personal Brand Statement en/of CV en LinkedIn profiel schrijven? Kies dan voor de Personal Branding sessie.
Hoe kunnen we jou helpen?

Meer blogs

De 7 geheimen van netwerken met resultaat

Vind jij netwerken ook soms lastig? Lees dan dit blog met daarin de 7 geheimen van relaxt netwerken – voor meer resultaat.

Welke verschillen zijn er tussen mijn CV en mijn LinkedIn?

Je bent op zoek naar een baan. Je ziet een mooie vacature op LinkedIn. Er wordt gevraagd om jouw LinkedIn profiel en om je CV. Is er eigenlijk een verschil?

Ontwikkelen tijdens je loopbaan is vanzelfsprekend

‘Het moet vanzelfsprekend worden dat iedereen zich tijdens zijn of haar loopbaan blijft ontwikkelen’ zegt het ministerie. Loopbaancoaches kunnen daarbij helpen. Wat kan een loopbaancoach nu eigenlijk voor jou betekenen?

Makkelijk meer werkgeluk voor jou

Hoe verbeter jij jouw werkgeluk? Met deze 3 gemakkelijke stappen lukt het jou om direct het plezier in jouw werk te verhogen. Meer werkgeluk begint hier.

Loopbaanadvies voor wie “teveel” leuk vindt: hoppend naar de top

Is jouw cv eerder een bonte verzameling van banen in plaats van een weergave van een loopbaan waar een duidelijke lijn of ’echte’ carrière uit blijkt? Dan ben je niet de enige. En mocht je je hier zorgen over maken, ook dan ben je zeker niet de enige. Dit artikel is voor jou als je je hierin herkent!