Welk beeld krijgt een recruiter van jou door je social media posts?

Welk beeld krijgt een recruiter van jou door je social media posts?

Social media we zijn er allemaal best veel mee bezig. Heerlijk even scrollen en kijken wat iemand aan het doen is. Of als jij heel veel plezier hebt, een foto nemen en dit delen op social media. En juist daar gaat het wel eens mis. Uit undercover onderzoek blijkt dat bijna 70% van de recruiters wel eens iemand heeft afgewezen aan de hand van zijn social media posts. Iets wat jij niet wilt.   

 

Wat kun je doen om te zorgen dat jouw social media profielen juist vóór jou werken?

  • Zorg voor een professionele foto van jezelf en gebruik deze in al je social media profielen. Wanneer een recruiter vaker dezelfde foto ziet van jou, werkt dit onbewust door in zijn beleving: hij “herkent” je als het ware, en dat gevoel van herkennen wekt vertrouwen
  • Schrijf een duidelijk profiel over wat je te bieden hebt. Wat is je toegevoegde waarde? Welk probleem los je op? Wat is jouw visie op je vakgebied? Hulp hierbij nodig? Wij helpen je graag. 
  • Laat jezelf zien en geef gerust je mening. Graag zelfs! Door je mening te geven positioneer je jezelf duidelijk in de arbeidsmarkt. Maar deel je mening en standpunten bewust en doordacht! Reageer niet te impulsief op tweets of berichten van anderen. Houd je mening desnoods voor je als die je niet helpt in je zoektocht naar werk of niet gerelateerd of relevant is voor jouw vakgebied en het werk dat je zoekt.
  • Zorg voor een consistent beeld van jezelf. Alles wat je zegt en doet, in je CV, op LinkedIn en andere social media, moet bijdragen aan hetzelfde beeld van jou. Op de topper in jouw vakgebied die je bent.
  • Laat zien dat je een expert bent en op de hoogte bent van de ontwikkelingen in jouw vakgebied. Deel informatie die relevant is voor jouw vakgenoten en start relevante discussies online waarin je jouw visie en mening geeft.
  • Benut de mogelijkheden van Facebook om je berichten privé te plaatsen. Maak lijsten aan (dat doe je via https://www.facebook.com/bookmarks/lists) en selecteer per bericht dat je plaatst voor wie dit wel en niet zichtbaar mag zijn. Bedenk wel dat je ook dan beter geen uitspraken doet die in je nadeel kunnen werken. Je weet nooit hoe deze informatie via via weer ergens terecht komt.
  • Zorg ervoor dat je altijd een Facebook bericht waarin je getagd bent moet goedkeuren voor het op jouw profiel zichtbaar wordt. Zo kun je voorkomen dat er informatie of foto’s van jou zichtbaar worden die je liever niet op je profiel ziet. Lees hier hoe je dat instelt.

 

Waar Facebook voor veel mensen een platform is om privé zaken met elkaar te delen, is LinkedIn het zakelijke platform. Hier vinden werkgevers en werkzoekenden elkaar en vinden veel ondernemers nieuwe klanten. Wil jij begrijpen hoe je LinkedIn voor je kan laten werken? Hoe klanten naar jou toekomen en hoe je een telefoontje ontvangt van een recruiter met een mooie vacature voor jou? Wij geven op donderdag 27 mei een mooi webinar over netwerken op LinkedIn. Tijdens dit GRATIS webinar ontvang je top tips om met LinkedIn makkelijk en op de juiste manier gevonden te worden. Doe nu mee en leer hoe je gebruik kunt maken van dit mooie zakelijke platform. Je kunt je hier inschrijven.

 

Deze blog is geschreven door Yvonne

 

Ik help je graag bij het uitvinden welke baan jou nou echt happy maakt zodat je klaar bent voor de volgende stap of sprong. Samen ontdekken en werken aan jouw sterke punten en talenten, zodat je die kunt inzetten in werk dat je raakt. We volgen de wegwijzers volgens het 9 stappen plan van Happy at Work, maar jij bepaalt de route! Ga je mee op reis? Ik kijk ernaar uit om je te ontmoeten!

Mail me op yvonne@amaze-yourself.com of bel me op 06- 25 43 08 84

ONZE TRAJECTEN

Je kunt ervoor kiezen ons 9 stappenplan zelfstandig te doorlopen in het Online Loopbaantraject of met iintensieve persoonlijke coaching door een van de loopbaancoaches. Wil je samen met een van de loopbaancoaches jouw Personal Brand Statement en/of CV en LinkedIn profiel schrijven? Kies dan voor de Personal Branding sessie.
Hoe kunnen we jou helpen?

Meer blogs

Help ik werk te veel uur

Ik maak lange dagen op mijn werk, ik zie mijn kinderen bijna nooit! Ik wil beloond worden voor mijn werk, meer salaris en gewoon minder werken. Herken jij dit? Lees hoe jij zorgt voor een baan die beter bij je past.

Op zoek naar een baan? Schrijf je eigen vacature!

Je hebt besloten een andere baan te zoeken en kijkt op internet welke interessante functies op dit moment beschikbaar zijn.
Hiermee beginnen veel mensen als ze besluiten van baan te veranderen. Op zich niks mis mee, maar je slaat een paar belangrijke stappen over.
Ontvang in dit blog een waardevolle zoekstrategie en werkvorm voor het vinden van jouw nieuwe baan!

Wat je moet weten over loopbaancoaching bij burnout

Je zit niet lekker in je vel, hebt veel stress of je zit niet meer op je plek bij je huidige werkgever. Misschien ben je in een burnout geraakt doordat je te lang te hard gewerkt hebt zonder voldoende tijd te nemen (of te krijgen!) om echt op te laden. In elk geval wil jij nu echt eens kijken naar een baan waar je blij van wordt en energie van krijgt. Wanneer is een loopbaantraject dan een goed idee?

Een andere baan, maar als wat? Ik vind zoveel leuk!

Een andere baan, maar als wat? Wanneer jij nog niet duidelijk hebt waar jouw passie ligt, waar jij écht goed in bent en waar je super veel energie van krijgt, is dat het eerste wat ik je zou aanraden; ontdek je talenten en kom erachter waar je in uitblinkt.

Alleen vacatures zoeken werkt niet, lees waarom

Iedereen die op zoek is naar een baan weet dat je er niet aan ontkomt: solliciteren. Maar de (bijna) onvermijdelijke afwijzing die hierna volgt, is heel vervelend. Kan dat nou niet anders? Ja zeker wel. Lees in dit blog hoe je zorgt voor grotere slagingskansen bij het solliciteren en wél die baan krijgt.