Werken aan jouw werkgeluk tijdens de zomervakantie

Werken aan jouw werkgeluk tijdens de zomervakantie

Yes! Zomervakantie, tenminste voor veel mensen is de vakantie begonnen. Nou ja, niet iedereen heeft vakantie. Er zijn ook mensen die later in het jaar vakantie nemen. Maar toch merk je het deze periode is het stiller op kantoor. Het werk is rustiger. Een mooie periode dus om over jouw werkgeluk na te denken. Juist op vakantie of tijdens deze rustige periode is het fijn om te onderzoeken of jij nog wel op de juiste plek zit.

Meer werkgeluk

 

Werkgeluk, dat gevoel dat je uit bed doet springen omdat er weer een nieuwe dag is begonnen. Werken op een plek waar jij je gewaardeerd voelt om wie je bent, en voor de waarde die je toevoegt. Weten dat wat jij doet op je werk écht verschil maakt.

Denk je nu niet gelijk, ja dat ben ik. En spring jij niet iedere dag fluitend uit bed, maar zou je dat wel graag willen? Dan nodig ik je van harte uit om nu te onderzoeken waar je nog niet volledig gelukkig bent in je werk. Dat doe je door het doorlopen van de volgende 3 stappen.

In 3 stappen naar meer werkgeluk

 

Stap 1 – huidige situatie

Beantwoord de volgende vragen aan de hand van jouw huidige werksituatie.

 • Waarom doe ik wat ik doe?
 • Waar ben ik echt goed in, in mijn werk?
 • Hoe vaak breng ik dat waar ik goed in ben, in de praktijk?
 • Welke waarde voeg ik toe in mijn baan?
 • Waar zou ik het liefst die waarde toevoegen?
 • Voor wie?
 • Welke klanten zou ik het liefst bedienen?
 • Waar word ik nu echt blij van in mijn werk?
 • Wat zou ik het liefste niet meer doen?
 • Hoe kom ik het beste tot mijn recht in mijn werk?
 • Waar kom ik het beste tot mijn recht?
 • Wat maakt mij uniek?
 • Wat gaat mij moeiteloos af?
 • Welk probleem los ik op met mijn werk?
 • In welke omgeving zou ik graag werken?
 • Hoe werk ik het prettigst?
 • Met wie werk ik het prettigst?
 • Wat zijn voor mij fijne werktijden?
 • Hoe vaak hou ik pauze?
 • Hoe ziet mijn werkomgeving eruit?

Stap 2 – Gewenste situatie

Als je deze vragen hebt beantwoord, vraag ik je om ze nog een keer door te lopen. Nu beantwoord je ze niet vanuit je huidige situatie maar vanuit jouw gewenste situatie. Ga er daarbij vanuit dat alles mogelijk is en er geen belemmeringen bestaan.

Stap 3 – Kom in actie

Nu je jouw huidige situatie in kaart hebt gebracht en je jouw gewenste situatie ook in beeld hebt, leg je beide situaties naast elkaar neer. Noteer de verschillen. Maak vervolgens een top 3 aan van de grootste verschillen die voor jou echt belangrijk zijn. Dit zijn de belangrijkste punten die tussen jou en je werkgeluk in staan.

Dat zijn dus de punten waar jij mee aan de slag kunt.

Vraag jezelf voor ieder punt het volgende af: “Welke kleine stap kan ik vandaag nemen, die me dichter brengt bij mijn gewenste situatie?”. Kom vervolgens in actie.

Als jij jouw ideale situatie voor ogen blijft houden, blijft werken met die vraag en ook echt actie neemt, verander jij jouw situatie.

Vraag een gratis gesprek aan

Merk je dat de afstand tussen jouw huidige en gewenste situatie te groot is om zelf te overbruggen? Vraag dan vandaag nog een vrijblijvend gesprek met mij aan door me te mailen op yvonne@amaze-yourself.com en je ontvangt 3 concrete tips voor jouw persoonlijke situatie, zodat het wel lukt.

Een hele fijne vakantie toegewenst!
Happy groet,
Yvonne

 

Deze blog is geschreven door Yvonne

 

Ik help je graag bij het uitvinden welke baan jou nou echt happy maakt zodat je klaar bent voor de volgende stap of sprong. Samen ontdekken en werken aan jouw sterke punten en talenten, zodat je die kunt inzetten in werk dat je raakt. We volgen de wegwijzers volgens het 9 stappen plan van Happy at Work, maar jij bepaalt de route! Ga je mee op reis? Ik kijk ernaar uit om je te ontmoeten!

ONZE TRAJECTEN

Je kunt ervoor kiezen ons 9 stappenplan zelfstandig te doorlopen in het Online Loopbaantraject of met iintensieve persoonlijke coaching door een van de loopbaancoaches. Wil je samen met een van de loopbaancoaches jouw Personal Brand Statement en/of CV en LinkedIn profiel schrijven? Kies dan voor de Personal Branding sessie.
Hoe kunnen we jou helpen?

Meer blogs

Stop de afwijzingen – start met LinkedIn

Dan ben je te oud, dan te jong, te ervaren en soms is er geen reden. Afwijzingen nadat je hebt gesolliciteerd, zo vervelend. Pak het daarom anders aan! Gebruik LinkedIn en vind moeiteloos die baan die bij je past.

Hoe word ik gezien op mijn werk?

Als ik maar hard genoeg werk, dan val ik vanzelf op. Of niet?! In de praktijk is er meer voor over. Je leest in dit blog waarom en hoe jij dat doet – zichtbaar zijn.

Vind sneller jouw droom baan

Sneller jouw droombaan vinden, dat willen we allemaal. Toch kan het heel eenvoudig zijn, als jij de juiste strategie en mix toepast. De Magische LinkedIn Mix,

De 7 geheimen van netwerken met resultaat

Vind jij netwerken ook soms lastig? Lees dan dit blog met daarin de 7 geheimen van relaxt netwerken – voor meer resultaat.

Welke verschillen zijn er tussen mijn CV en mijn LinkedIn?

Je bent op zoek naar een baan. Je ziet een mooie vacature op LinkedIn. Er wordt gevraagd om jouw LinkedIn profiel en om je CV. Is er eigenlijk een verschil?