Op zoek naar een baan? Schrijf je eigen vacature!

Op zoek naar een baan? Schrijf je eigen vacature!

Je hebt besloten een andere baan te gaan zoeken en kijkt op internet welke interessante functies op dit moment beschikbaar zijn.

Hiermee beginnen veel mensen als ze besluiten van baan te veranderen.

Op zich niks mis mee, maar je slaat een paar belangrijke stappen over.

 

ONZICHTBARE FUNCTIES

 

Allereerst is het goed om je te beseffen dat meer dan de helft van de vacatures wordt ingevuld via het (warme) netwerk en deze beschikbare functies daarom níet via vacaturebanken worden gedeeld.

Er zijn dus veel méér leuke banen dan wat je aan vacatures op ons world wide web vindt. 

Wijzig je strategie en maak meer kans op deze ‘onzichtbare’ vacatures!

 

SCHRIJF JOUW IDEALE VACATURE

 

Voorbereiding:

T A L E N T E N

Het gaat in eerste instantie niet om wat je allemaal goed kán, maar om wie jij bént, jouw unieke eigenschappen, jouw talenten. Maak eens een top 5, waarin jij jezelf helemaal herkent en waar jij blij van wordt.

W A A R D E N

Wat precies vind jij het belangrijkste in je werk en waarom vind jij dat?

Maak een waarden top tien van de dingen die volgens jou absoluut aanwezig moeten zijn in jouw werk en waarom.

V E R L A N G E N

Een vraag die een verrassende uitkomst kan hebben is: “Wat is je verlangen met betrekking tot werk? En als dat aanwezig is, wat is dán je verlangen? En als dát ook aanwezig is, wat is dán je verlangen?”

Er zit namelijk altijd een dieperliggende boodschap in datgene wat jij zo graag wilt in jouw werk en als je dat verheldert, zal je jouw ideale vacaturetekst nog vollediger kunnen formuleren. Je vergroot jouw kans op een baan die dit verlangen vervult.

T A K E N

De taken die jij heel graag uitvoert, zeggen iets over jou als persoon.

Ga eens bij jezelf na, welke specifieke werkzaamheden geven jou positieve energie?

Voor welke taken kom jij met plezier je bed uit?

Wat zou jij nog (veel) meer of vaker willen doen?

O P L O S S I N G

Als je dit allemaal helder hebt, dan rest er nog één belangrijke vraag:

Nu je dit allemaal weet, voor welk probleem ben jij de oplossing?

Welk branche of bedrijven zouden enorm veel voordeel hebben als ze jou zouden aannemen? 

 

READY? LET’S WRITE!

 

Dan kun je nu aan het schrijven van jouw ideale vacature beginnen!

Schrijf met het idee dat dit écht werkelijkheid kan worden.

Have fun! Het is jouw feestje!

  1. Begin met een aansprekende titel, dit hoeft geen bestaande functietitel te zijn. Jij creëert deze functie, dus geef jezelf alle vrijheid. Kies een titel die nu voor jou werkt.
  2. Maak een interessante en passende functieomschrijving waar jij blij van wordt en die ruimte geeft aan al jouw talenten en beschrijf daarbij ook de uitgebreid de eisen die aan deze functie worden gesteld. Denk hierbij aan ervaring en opleiding, het aantal werkuren en op welke dagen je beschikbaar bent, je salaris en verwerk hierin ook de taken die jij wilt uitvoeren. Hierin kun je ook beschrijven naar welke oplossing dit bedrijf op zoek is.
  3. Dan maak je een alinea met datgene wat jouw ideale werkgever te bieden heeft.

Geef hier een korte omschrijving van jouw ideale bedrijf, niet alleen wat het bedrijf doet en waar het voor staat, maar bijvoorbeeld ook de sfeer, grootte van het bedrijf. Gebruik hiervoor ook jouw waarden top tien. Houd hierbij steeds voor ogen wat jouw grootste motivatie zou zijn om te solliciteren op deze functie bij dit bedrijf.

Nu het helder is wat jij te bieden hebt en voor welk probleem/ branche jij de oplossing bent kun jij dit persoonlijke document gebruiken om jouw wensen te delen met heel veel mensen in jouw omgeving (doe dit on- en offline).

Want zoals je weet, de meeste vacatures worden via het ‘warme’ netwerk ingevuld! Dus praat erover!

Veel succes met het vinden van jouw ideale baan en als je hulp wilt bij het vinden van die baan die ècht bij je past, neem dan een kijkje op de website https://www.thehappyatworkagency.nl/ of neem telefonisch contact op met een van de twaalf coaches voor meer informatie over de methodiek ‘In 9 stappen naar werk dat echt bij je past.’

Happy groet,

Ingrid Bijlmakers

06 – 12 85 69 39

NOLOC erkend loopbaanprofessional

Certified Happy at Work Coach

Jij kunt met jouw talenten, met dat wat jij de wereld te bieden hebt, het verschil maken.
Ben jij gretig om ook op werkgebied het maximale uit je leven te halen?

 

DIT BLOG IS GESCHREVEN DOOR INGRID

Ben jij gretig om op zoek te gaan naar die baan die écht bij jou past? Gretig zijn betekent voor mij ‘iets heel graag willen en daarvoor gaan’. Investeren in jezelf en in jouw toekomst is een enorm cadeau voor jezelf en voor alle mensen om jou heen. Maak een afspraak met me als je er aan toe om echt in beweging te komen richting datgene wat zo belangrijk voor je is. Ik sta garant voor 'to-the-point’, energie, humor, confrontatie, nieuwsgierigheid en actie!

Mail me op ingrid@gretig.nl of bel me op 06 – 12 85 69 39

ONZE TRAJECTEN

Je kunt ervoor kiezen ons 9 stappenplan zelfstandig te doorlopen in het Online Loopbaantraject of met iintensieve persoonlijke coaching door een van de loopbaancoaches. Wil je samen met een van de loopbaancoaches jouw Personal Brand Statement en/of CV en LinkedIn profiel schrijven? Kies dan voor de Personal Branding sessie.
Hoe kunnen we jou helpen?

Meer blogs

Gratis loopbaan ontwikkeladvies

Wil je ontdekken wat nodig is om de komende jaren met plezier naar je werk te blijven gaan? Wil je weten welk werk goed bij jou past en welke stappen je kunt zetten om dit te bereiken? Of wil je meer balans tussen werk en privé? Voor al deze vragen kan je gebruik maken van het gratis ontwikkeladvies.

Moeder zijn en/of carrière vrouw?

Ik ben blij dat ik morgen weer kan gaan werken. Even iets anders dan luiers en het huishouden!’ Vriendinnen, collega’s, zussen, ik hoor het vaker om me heen… En ik heb het zelf ook wel eens gezegd!
Moet je je schamen als je dit gevoel herkent? Of kan je moederschap en carrière combineren?

Leef je leven; Neem de touwtjes in handen!

Heb jij wel eens bedacht hoe je wilt terugkijken op je leven wanneer je 80 jaar bent? Terugkijkend op een situatie, je leven in dit geval, kom je vaak tot hele andere inzichten.

Hoe jouw vakantie je iets vertelt over meer werkgeluk creëren

Wanneer je meer werkgeluk wil creëren en je hebt geen idee hoe je dat kan doen, lees dan dit korte blog met tips hoe jouw laatst genoten vakantie hier belangrijke handvatten in geeft.

Blij aan het werk na je vakantie

Ik lag met mijn ogen dicht te genieten in de zon. Er was geen wolkje aan de lucht, een zacht briesje maakte het aangenaam en de stilte werd alleen verbroken door af en toe een zeemeeuw. Heerlijk genieten van de zomer aan zee.