Wat zou jij proberen te bereiken, als je wist dat je niet kon falen?

Wat zou jij proberen te bereiken, als je wist dat je niet kon falen?

Dat is wat ik altijd denk aan het begin van een nieuw jaar. 365 lege bladzijden van een onbeschreven boek. Een boek, door mij in te vullen, helemaal zoal ik wil. Heerlijk!

 

Vooruit kijken door terug te kijken

Ik vind het zalig om vooruit te kijken naar het komende jaar en te bedenken wat ik wil bereiken. Ik doe dat graag door mezelf de volgende vraag te stellen: “Wat zou ik willen dat waar is op 31 december 2018?”. Of nog liever: “Wat zou ik bereikt willen hebben, als ik wist dat ik niet kon falen?”. Voel je het verschil? Beperkingen worden weg genomen en ik ga nadenken over wat ik echt zou willen hebben bereikt.

Eindelijk meer tijd voor mezelf of nu echt werk maken van mijn droombaan? De belemmeringen zoals; te veel werk, te druk, geen tijd, verkeerde prioriteiten, etc. vallen dan weg. Ik denk in mogelijkheden, niet in belemmeringen en bepaal daardoor mijn verhaal in mijn onbeschreven boek.

 

Ineens ontstaan belemmeringen

En dan gebeurt het. Vooruitkijken gaat gepaard met terugkijken, dat is onvermijdelijk voor mij. En dan zie ik dus toch belemmeringen ontstaan. Gebeurtenissen of dingen die niet goed zijn gegaan het afgelopen jaar, die ik graag anders had gezien.

En dat staat haaks op het uitgangspunt niet kunnen falen. Waarom sluipt deze onzekerheid er nu toch weer in? De overgang naar het nieuwe jaar is een mooi moment om hier afscheid van te nemen. Loslaten van deze eigen gecreëerde belemmeringen.

 

Aan de slag

Is dat ook iets wat jij wilt doen? Bedenken wat jou niet langer dient en dit los laten, zodat je ruimte maakt voor een nieuw vooruitzicht. Dan nodig ik jou van harte uit om naar ons midwinter festival te komen op 13 januari. Ik geef daar de workshop “Loslaten wat je niet meer wilt”. We gaan dan samen aan de slag om te zorgen dat 2018 jouw droomjaar wordt! Meld je hier aan. 

Deze blog is geschreven door Yvonne

 

Ik help je graag bij het uitvinden welke baan jou nou echt happy maakt zodat je klaar bent voor de volgende stap of sprong. Samen ontdekken en werken aan jouw sterke punten en talenten, zodat je die kunt inzetten in werk dat je raakt. We volgen de wegwijzers volgens het 9 stappen plan van Happy at Work, maar jij bepaalt de route! Ga je mee op reis? Ik kijk ernaar uit om je te ontmoeten!

Mail me op yvonne@amaze-yourself.com of bel me op 06- 25 43 08 84

ONZE TRAJECTEN

Je kunt ervoor kiezen ons 9 stappenplan zelfstandig te doorlopen in het Online Loopbaantraject of met iintensieve persoonlijke coaching door een van de loopbaancoaches. Wil je samen met een van de loopbaancoaches jouw Personal Brand Statement en/of CV en LinkedIn profiel schrijven? Kies dan voor de Personal Branding sessie.
Hoe kunnen we jou helpen?

Meer blogs

Help ik werk te veel uur

Ik maak lange dagen op mijn werk, ik zie mijn kinderen bijna nooit! Ik wil beloond worden voor mijn werk, meer salaris en gewoon minder werken. Herken jij dit? Lees hoe jij zorgt voor een baan die beter bij je past.

Op zoek naar een baan? Schrijf je eigen vacature!

Je hebt besloten een andere baan te zoeken en kijkt op internet welke interessante functies op dit moment beschikbaar zijn.
Hiermee beginnen veel mensen als ze besluiten van baan te veranderen. Op zich niks mis mee, maar je slaat een paar belangrijke stappen over.
Ontvang in dit blog een waardevolle zoekstrategie en werkvorm voor het vinden van jouw nieuwe baan!

Wat je moet weten over loopbaancoaching bij burnout

Je zit niet lekker in je vel, hebt veel stress of je zit niet meer op je plek bij je huidige werkgever. Misschien ben je in een burnout geraakt doordat je te lang te hard gewerkt hebt zonder voldoende tijd te nemen (of te krijgen!) om echt op te laden. In elk geval wil jij nu echt eens kijken naar een baan waar je blij van wordt en energie van krijgt. Wanneer is een loopbaantraject dan een goed idee?

Een andere baan, maar als wat? Ik vind zoveel leuk!

Een andere baan, maar als wat? Wanneer jij nog niet duidelijk hebt waar jouw passie ligt, waar jij écht goed in bent en waar je super veel energie van krijgt, is dat het eerste wat ik je zou aanraden; ontdek je talenten en kom erachter waar je in uitblinkt.

Alleen vacatures zoeken werkt niet, lees waarom

Iedereen die op zoek is naar een baan weet dat je er niet aan ontkomt: solliciteren. Maar de (bijna) onvermijdelijke afwijzing die hierna volgt, is heel vervelend. Kan dat nou niet anders? Ja zeker wel. Lees in dit blog hoe je zorgt voor grotere slagingskansen bij het solliciteren en wél die baan krijgt.