Wat zou jij proberen te bereiken, als je wist dat je niet kon falen?

Wat zou jij proberen te bereiken, als je wist dat je niet kon falen?

Dat is wat ik altijd denk aan het begin van een nieuw jaar. 365 lege bladzijden van een onbeschreven boek. Een boek, door mij in te vullen, helemaal zoal ik wil. Heerlijk!

 

Vooruit kijken door terug te kijken

Ik vind het zalig om vooruit te kijken naar het komende jaar en te bedenken wat ik wil bereiken. Ik doe dat graag door mezelf de volgende vraag te stellen: “Wat zou ik willen dat waar is op 31 december 2018?”. Of nog liever: “Wat zou ik bereikt willen hebben, als ik wist dat ik niet kon falen?”. Voel je het verschil? Beperkingen worden weg genomen en ik ga nadenken over wat ik echt zou willen hebben bereikt.

Eindelijk meer tijd voor mezelf of nu echt werk maken van mijn droombaan? De belemmeringen zoals; te veel werk, te druk, geen tijd, verkeerde prioriteiten, etc. vallen dan weg. Ik denk in mogelijkheden, niet in belemmeringen en bepaal daardoor mijn verhaal in mijn onbeschreven boek.

 

Ineens ontstaan belemmeringen

En dan gebeurt het. Vooruitkijken gaat gepaard met terugkijken, dat is onvermijdelijk voor mij. En dan zie ik dus toch belemmeringen ontstaan. Gebeurtenissen of dingen die niet goed zijn gegaan het afgelopen jaar, die ik graag anders had gezien.

En dat staat haaks op het uitgangspunt niet kunnen falen. Waarom sluipt deze onzekerheid er nu toch weer in? De overgang naar het nieuwe jaar is een mooi moment om hier afscheid van te nemen. Loslaten van deze eigen gecreëerde belemmeringen.

 

Aan de slag

Is dat ook iets wat jij wilt doen? Bedenken wat jou niet langer dient en dit los laten, zodat je ruimte maakt voor een nieuw vooruitzicht. Dan nodig ik jou van harte uit om naar ons midwinter festival te komen op 13 januari. Ik geef daar de workshop “Loslaten wat je niet meer wilt”. We gaan dan samen aan de slag om te zorgen dat 2018 jouw droomjaar wordt! Meld je hier aan. 

Deze blog is geschreven door Yvonne

 

Ik help je graag bij het uitvinden welke baan jou nou echt happy maakt zodat je klaar bent voor de volgende stap of sprong. Samen ontdekken en werken aan jouw sterke punten en talenten, zodat je die kunt inzetten in werk dat je raakt. We volgen de wegwijzers volgens het 9 stappen plan van Happy at Work, maar jij bepaalt de route! Ga je mee op reis? Ik kijk ernaar uit om je te ontmoeten!

ONZE TRAJECTEN

Je kunt ervoor kiezen ons 9 stappenplan zelfstandig te doorlopen in het Online Loopbaantraject of met iintensieve persoonlijke coaching door een van de loopbaancoaches. Wil je samen met een van de loopbaancoaches jouw Personal Brand Statement en/of CV en LinkedIn profiel schrijven? Kies dan voor de Personal Branding sessie.
Hoe kunnen we jou helpen?

Meer blogs

De 7 geheimen van netwerken met resultaat

Vind jij netwerken ook soms lastig? Lees dan dit blog met daarin de 7 geheimen van relaxt netwerken – voor meer resultaat.

Welke verschillen zijn er tussen mijn CV en mijn LinkedIn?

Je bent op zoek naar een baan. Je ziet een mooie vacature op LinkedIn. Er wordt gevraagd om jouw LinkedIn profiel en om je CV. Is er eigenlijk een verschil?

Ontwikkelen tijdens je loopbaan is vanzelfsprekend

‘Het moet vanzelfsprekend worden dat iedereen zich tijdens zijn of haar loopbaan blijft ontwikkelen’ zegt het ministerie. Loopbaancoaches kunnen daarbij helpen. Wat kan een loopbaancoach nu eigenlijk voor jou betekenen?

Makkelijk meer werkgeluk voor jou

Hoe verbeter jij jouw werkgeluk? Met deze 3 gemakkelijke stappen lukt het jou om direct het plezier in jouw werk te verhogen. Meer werkgeluk begint hier.

Loopbaanadvies voor wie “teveel” leuk vindt: hoppend naar de top

Is jouw cv eerder een bonte verzameling van banen in plaats van een weergave van een loopbaan waar een duidelijke lijn of ’echte’ carrière uit blijkt? Dan ben je niet de enige. En mocht je je hier zorgen over maken, ook dan ben je zeker niet de enige. Dit artikel is voor jou als je je hierin herkent!