Wat zou jij proberen te bereiken, als je wist dat je niet kon falen?

Wat zou jij proberen te bereiken, als je wist dat je niet kon falen?

Dat is wat ik altijd denk aan het begin van een nieuw jaar. 365 lege bladzijden van een onbeschreven boek. Een boek, door mij in te vullen, helemaal zoal ik wil. Heerlijk!

 

Vooruit kijken door terug te kijken

Ik vind het zalig om vooruit te kijken naar het komende jaar en te bedenken wat ik wil bereiken. Ik doe dat graag door mezelf de volgende vraag te stellen: “Wat zou ik willen dat waar is op 31 december 2018?”. Of nog liever: “Wat zou ik bereikt willen hebben, als ik wist dat ik niet kon falen?”. Voel je het verschil? Beperkingen worden weg genomen en ik ga nadenken over wat ik echt zou willen hebben bereikt.

Eindelijk meer tijd voor mezelf of nu echt werk maken van mijn droombaan? De belemmeringen zoals; te veel werk, te druk, geen tijd, verkeerde prioriteiten, etc. vallen dan weg. Ik denk in mogelijkheden, niet in belemmeringen en bepaal daardoor mijn verhaal in mijn onbeschreven boek.

 

Ineens ontstaan belemmeringen

En dan gebeurt het. Vooruitkijken gaat gepaard met terugkijken, dat is onvermijdelijk voor mij. En dan zie ik dus toch belemmeringen ontstaan. Gebeurtenissen of dingen die niet goed zijn gegaan het afgelopen jaar, die ik graag anders had gezien.

En dat staat haaks op het uitgangspunt niet kunnen falen. Waarom sluipt deze onzekerheid er nu toch weer in? De overgang naar het nieuwe jaar is een mooi moment om hier afscheid van te nemen. Loslaten van deze eigen gecreëerde belemmeringen.

 

Aan de slag

Is dat ook iets wat jij wilt doen? Bedenken wat jou niet langer dient en dit los laten, zodat je ruimte maakt voor een nieuw vooruitzicht. Dan nodig ik jou van harte uit om naar ons midwinter festival te komen op 13 januari. Ik geef daar de workshop “Loslaten wat je niet meer wilt”. We gaan dan samen aan de slag om te zorgen dat 2018 jouw droomjaar wordt! Meld je hier aan. 

Deze blog is geschreven door Yvonne

 

Ik help je graag bij het uitvinden welke baan jou nou echt happy maakt zodat je klaar bent voor de volgende stap of sprong. Samen ontdekken en werken aan jouw sterke punten en talenten, zodat je die kunt inzetten in werk dat je raakt. We volgen de wegwijzers volgens het 9 stappen plan van Happy at Work, maar jij bepaalt de route! Ga je mee op reis? Ik kijk ernaar uit om je te ontmoeten!

ONZE TRAJECTEN

Je kunt ervoor kiezen ons 9 stappenplan zelfstandig te doorlopen in het Online Loopbaantraject of met iintensieve persoonlijke coaching door een van de loopbaancoaches. Wil je samen met een van de loopbaancoaches jouw Personal Brand Statement en/of CV en LinkedIn profiel schrijven? Kies dan voor de Personal Branding sessie.
Hoe kunnen we jou helpen?

Meer blogs

7 Stappen voor het bepalen van jouw unieke waarde

Deze blog is geschreven door Yvonne  Ik help je graag bij het uitvinden welke baan jou nou echt happy maakt zodat je klaar bent voor de volgende stap of sprong. Samen ontdekken en werken aan jouw sterke punten en talenten, zodat je die kunt...

Waarom wil jij hier werken?

Deze blog is geschreven door Yvonne  Ik help je graag bij het uitvinden welke baan jou nou echt happy maakt zodat je klaar bent voor de volgende stap of sprong. Samen ontdekken en werken aan jouw sterke punten en talenten, zodat je die kunt...

Werkgeluk is weten waarom jij op de payroll staat

Deze blog is geschreven door Yvonne  Ik help je graag bij het uitvinden welke baan jou nou echt happy maakt zodat je klaar bent voor de volgende stap of sprong. Samen ontdekken en werken aan jouw sterke punten en talenten, zodat je die kunt...

Werken aan jouw werkgeluk tijdens de zomervakantie

Yes! Zomervakantie! In deze periode merk je dat het stiller is op kantoor. Het werk is rustiger. Een mooie periode dus om over jouw werkgeluk na te denken. Juist op vakantie of tijdens deze rustige periode is het fijn om te onderzoeken of jij nog wel op de juiste plek zit. Dat doe je door het doorlopen van de 3 stappen die ik deel in dit blog.

Ontdek je talenten, begin bij je zwakke punten!

Weten wat jouw unieke talenten zijn is niet makkelijk. We zoeken ernaar door te kijken naar waar we goed in zijn. Toch wil je vooral ook kijken naar wat we als snel onze “zwakke punten” noemen als je jouw unieke kracht wilt ontdekken. In dit blog leg ik uit waarom en geef ik je een praktische ingang om jouw werkelijke talenten op tafel te krijgen!