Hoe zou jij willen terug kijken op je leven?

Hoe zou jij willen terug kijken op je leven?

Stel je voor wat het zou betekenen om tegen het einde van je leven door je eigen museum te lopen.
Een museum geheel gewijd aan jouw leven.
Wat zou je dan zien?

Waar zou je dan tevreden over zijn?
Waar zou je je voor schamen? Waar zou je trots op zijn?
Waar zou je ongelukkig over zijn? Waar zou je gelukkig over zijn?
Hoe voel je je in het besef dat je voortaan herinnerd zult worden zoals je in dat museum wordt afgebeeld?

Weet je hoe lang een mensenleven duurt?

De gemiddelde duur van een mensenleven in de VS is statistisch gezien 28.200 dagen, of ongeveer 75 jaar.
Als je 80% van je tijd besteed aan een baan die je niet leuk vindt, gaat het museum voor 80% over het feit dat je ongelukkig bent in een baan die je niet leuk vindt.  Dan vind je foto’s en citaten en video’s waar mensen scnes van kunnen afdraaien van diverse ongelukkige momenten. 

Als je dol bent op de natuur, of graag tijd doorbrengt met je kinderen of vrienden, maar slechts 2% van je leven zou besteden aan het doorbrengen met deze personen, dan zou je nog zo hard kunnen wensen dat het anders was, maar slechts 2% van het museum zou daar besteed aan worden.
Misschien zou je een paar plaatsjes zien van deze momenten aan het eind van de zaal.

Bij het lezen van het boek ” the big five for live van John Streleky” heeft mij dit zo gegrepen.
Dit geeft je zo’n andere kijk op je leven! Het maakt je direct bewust van de urgentie om je leven bewust te leven. De regie in eigen handen te nemen. Je eigen leider te zijn en daar ook vooral heel zorgvuldig mee om te gaan.

Tenminste dat was de werking op mij bij het lezen van dit boek. En of je het nu leuk vindt of niet, je bent vanaf de dag dat je geboren wordt tot de dag dat je sterft, altijd ergens naar op weg en je bent altijd met iets bezig.

Reden van bestaan (RvB)

Zo wordt er in het boek ook beschreven dat het belangrijk is om erachter te komen wat je Reden van bestaan is, ofwel je RVB. Dus waarom ben je op aarde, waarom ben je geboren. Ook wel je persoonlijke missie genoemd. Ik vind het een mooi beeld, dat voor het leven van ieder mens een reden is en dat zijn bestaan dus een doel heeft.

Ook elke bedrijf heeft een RVB. Vaak krijg je last van innerlijke strijd als je eigen RVB niet in lijn is met de RVB van de organisatie waar je voor werkt. Herkenbaar?

Jouw Reden van Bestaan

Om zelf nu erachter te komen wat jouw RVB is en hoe je dit kunt integreren is het een goede oefening om eens op papier te zetten waar jij je in je leven zoal druk over maakt (of hebt gemaakt).

  • Noteer voor jezelf alle dingen waar jij je zorgen, boos, ongerust, verdrietig over maakt.
  • Observeer jezelf eens een week en noteer alles wat je raakt die week. Iets wat je op tv hebt gezien, iets waarover je hebt gelezen, iets waarover je met iemand in gesprek bent.
  • Analyseer dan vervolgens wat je hebt opgeschreven. Welke rode draad zie je?

Mocht je nu zelf de regie in handen willen nemen om zo jouw RVB om te zetten in werk dat daarbij aansluit. Eén van  de 9 stappen van de Happy at Work methode “In 9 stappen naar werk dat bij je past”  is het bepalen van jouw succes en je persoonlijke missie. We helpen je graag om dit voor jezelf helder te maken op een manier die je aanzet tot actie voor verandering in je leven en werk.

Wil je dit graag samen doen met een van onze Certified Happy at Work Coaches? Neem contact op met een coach bij jou in de buurt voor een vrijblijvende en kosteloze kennismaking. Je vindt alle coaches hier.

Binnenkort starten wij, Mayke en Berlinde, Certified Happy at Work Coaches bovendien met een nieuw programma: Regisseur van je carrière!

In dit programma werk je samen met ons vier maanden intensief en bewust aan je loopbaan of je carrière in groepsverband, zodat jij de komende jaren een duidelijk plan hebt die bij jou persoonlijkheid en ambities past en een direct impact heeft op je leven. En natuurlijk wordt er gewerkt met de methodiek van The Happy at Work Agency ‘In 9 stappen naar werk dat bij je past’!

Om te kijken of dit wat voor je kan zijn, bieden wij nu de mogelijkheid voor een gratis gesprek voor echte regisseurs!
Voor mensen die het anders willen, gretig zijn om te ontwikkelen en hun eigen regie willen pakken over hun ambities en leven! Interesse?

Voor meer informatie kijk op www.buroberlinde.nl/regisseurvanjouwcarriere.
Je kunt je aanmelden voor een gratis gesprek via de link www.buroberlinde.nl/gratisgesprek. Dan nemen wij contact met je op.

Inspirerende groeten,
Mayke Langenhorst & Berlinde Aalberts

 

DIT BLOG IS GESCHREVEN DOOR BERLINDE

Wie ben je, wat kun je en wat wil je? Dat zijn vragen waarmee ik met jou aan de slag ga tijdens de coaching. Alles begint bij jou. Als jij beter weet wie je bent, weet je ook beter wat bij jou past. Ik coach mensen op zelfinzicht. Ik geloof namelijk dat alle antwoorden in je zelf zitten en dat je zelf invloed kan uitoefenen over hoe jij wilt dat de dingen verlopen, in jouw leven.

Mail me op berlinde@thehappyatworkagency.nl of bel me op 06 42 49 71 22

ONZE TRAJECTEN

Je kunt ervoor kiezen ons 9 stappenplan zelfstandig te doorlopen in het Online Loopbaantraject of met iintensieve persoonlijke coaching door een van de loopbaancoaches. Wil je samen met een van de loopbaancoaches jouw Personal Brand Statement en/of CV en LinkedIn profiel schrijven? Kies dan voor de Personal Branding sessie.
Hoe kunnen we jou helpen?

Meer blogs

Moeder zijn en/of carrière vrouw?

Ik ben blij dat ik morgen weer kan gaan werken. Even iets anders dan luiers en het huishouden!’ Vriendinnen, collega’s, zussen, ik hoor het vaker om me heen… En ik heb het zelf ook wel eens gezegd! Moet je je schamen als je dit gevoel herkent? Of kan je moederschap en carrière combineren?

Leef je leven; Neem de touwtjes in handen!

Heb jij wel eens bedacht hoe je wilt terugkijken op je leven wanneer je 80 jaar bent? Terugkijkend op een situatie, je leven in dit geval, kom je vaak tot hele andere inzichten.

Hoe jouw vakantie je iets vertelt over meer werkgeluk creëren

Wanneer je meer werkgeluk wil creëren en je hebt geen idee hoe je dat kan doen, lees dan dit korte blog met tips hoe jouw laatst genoten vakantie hier belangrijke handvatten in geeft.

Blij aan het werk na je vakantie

Ik lag met mijn ogen dicht te genieten in de zon. Er was geen wolkje aan de lucht, een zacht briesje maakte het aangenaam en de stilte werd alleen verbroken door af en toe een zeemeeuw. Heerlijk genieten van de zomer aan zee.

3 Stappen naar meer werkgeluk

Twijfel jij over een nieuwe baan in dezelfde functie als die je had? Wil je een baan waar je met plezier naar toe gaat en waar je voldoening uithaalt? Heb jij geen idee welke mogelijkheden je hebt? Lees dan verder!