OVER BERLINDE

 

‘Wie ben je?” als ik je die vraag nu zou stellen.
Wat is dan je antwoord?
Meeste mensen beginnen dan te antwoorden met de functie die ze doen. Dat maakt het zo interessant. Want is het werk zo belangrijk voor je? Of is het lastig om uit te leggen wie je nu werkelijk bent zonder dat je over je werk begint?

Hoe dan ook. Werk is voor veel mensen belangrijk en een groot deel van ons leven zijn we ook aan het werk.

Dus het is eigenlijk van groot belang om ervoor te zorgen dat je iets doet waar je plezier aan beleeft, toch?

In jezelf investeren vraagt om moed en meestal doen we dat pas als het niet anders meer kan. Bijvoorbeeld als de baan je irritatie of verveling bezorgt. Er zijn problemen met je leidinggevende. Je mist uitdaging of je raakt er wellicht overspannen van. Of je bent ontslagen, zit ‘in between jobs’ of wilt nu wel eens uitzoeken wat je nu echt wilt.

Werken aan jezelf, aan je loopbaan is het investeren waard.

Je investeert namelijk in jezelf!

Als coach ga ik aan de slag met de volgende vragen: “Wie ben je, wat kun je en wat wil je?”. Het valt mij namelijk op dat de meeste mensen in mijn praktijk niet zo bewust zijn van zichzelf. Terwijl als jij beter weet wie je bent, je ook beter weet wat bij jou past. Dus eerst zal de nadruk liggen op je eigen identiteit (wat maakt jou nou zo uniek?). Daarna gaan we concreet maken welke organisatie en functie bij jou past. Tijdens het coachen stimuleer ik je in eigenaarschap. Ik geloof namelijk dat alle antwoorden in je zelf zitten en dat je zelf invloed kan uitoefenen over hoe jij wilt dat de dingen verlopen, in jouw werk en leven!
Samen gaan we op zoek naar deze antwoorden, zodat jij straks helder kan uitleggen wie jij bent en waar jij voor staat.
Eigen regie, met focus en vooral met plezier!

Ik ben Berlinde Aalberts, eigenaar van Buro Berlinde.

Ik geloof dat in ieder mens iets moois schuilt, een talent! En dat je talent jouw ingrediënt is om zin en betekenis te geven aan je leven. Dus kom in actie en ga met jouw talent meer plezier beleven en ontdek hoe je het kan inzetten zodat jij daar tevreden over bent!

Ooit ben ik begonnen als textielingenieur en heb een aantal jaren in de mode gewerkt in diverse functies. Totdat door een burn-out mij wel heel duidelijk werd gemaakt, dat ik niet goed aan het luisteren was naar mezelf. Ik maakte een beslissing. Ik maakte een lijstje met wat ik NIET meer wilde en vooral wat ik WEL wilde in mijn nieuwe baan. Dat resulteerde in een totale andere functie: opleidingsadviseur, waarbij ik bedrijven adviseerde hoe zij met hun grootste kapitaal, de mens, het beste konden omgaan. Want zonder gemotiveerde mensen ben je nergens als bedrijf.

Het adviseren was leuk, maar nog gaver leek het mij om zelf mensen in hun kracht te zetten, mensen te raken en in beweging te zetten. Ik besloot in 2009 een Post HBO opleiding te gaan doen voor trainer/coach. Hier ontdekte ik mijn grote passie: mensen begeleiden in hun persoonlijke ontwikkeling en groei. Ik werd trainer en gaf diverse trainingen op het gebied van communicatie, leiderschap en teambuilding in het bedrijfsleven en heb individuen begeleidt met loopbaan- of persoonlijke ontwikkelvraagstukken, totdat het met mijn oudste zoon op school niet lekker ging; hij werd gepest. Voor mij was dat een motivatie om me verder te specialiseren en een vervolgopleiding te doen voor gezins-en kindercoach om zo ook jongeren te helpen met hun ontwikkeling naar volwassenheid.

Met mijn bedrijf Buro Berlinde begeleid ik jongvolwassenen (twintigers en dertigers) in hun talentontwikkeling en persoonlijke ontwikkeling. Naast loopbaanvraagstukken, begeleid ik Young Professionals in het verstevigen van hun identiteit door o.a. te werken aan zelfinzicht, zelfwaardering en zelfacceptatie en werk ik met ze aan persoonlijk leiderschap door te kiezen voor proactief gedrag en het nemen van verantwoordelijkheid voor wie ze zijn en hoe ze willen zijn door o.a. regie te nemen op hun gedrag en in de interactie met anderen.

Ik ontmoet je graag! Niks is mij te gek, dus aarzel niet en bel of mail me!

Mail me op berlinde@buroberlinde.nl
of bel me op 06 42 49 71 22
Meer informatie vind je op www.buroberlinde.nl