De herfst is begonnen! Wat ga jij oogsten?

De herfst is begonnen! Wat ga jij oogsten?

Ik kom als loopbaancoach graag in de natuur. De seizoenen zijn met hun natuurlijke ritme voor mij een belangrijke inspiratiebron op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. In de winter ligt de focus op zaaien, In de lente op groeien, in de zomer op bloeien en in de herfst op oogsten. Sinds 21 september is het herfst! Graag wil ik met je stilstaan bij dit moment en je uitnodigen om deze video te bekijken.

 

De herfst herken je aan de mooie warme kleuren van de bomen. Het wordt sneller donker en het weer is onstuimig. Het is de tijd van het oogsten: de mais gaat van het veld en appels & peren worden geplukt. Het is ook de tijd van het loslaten. In het bos vind je op de grond overal kastanjes, beukennootjes en eikels. In de herfst vallen uiteindelijk ook de bladeren van de bomen. We doen weer truien aan en maken het knus in huis en zetten de verwarming of kachel aan.

Graag wil ik met je stilstaan bij de herfst aan de hand van een drietal vragen.

1. Wat is er bij jou in de zomer tot bloei gekomen?
Dat kan van alles zijn: bijvoorbeeld een talent, inzicht, project, hobby of vriendschap.

2. Als je terugkijkt op de afgelopen 9 maanden: Wat kun je nu oogsten? Of anders gezegd: Welke vruchten kun je plukken? (dat kunnen zowel positieve als negatieve dingen zijn).

3. Wat wil je graag nu loslaten om zo ruimte te maken voor nieuwe dingen?

Ik nodig je van harte uit om bovenstaande vragen te beantwoorden. Kijk welke vraag of vragen je aanspreken en een spontaan antwoord bij je oproepen. Als je het leuk vindt kun je ook hieronder een reactie achterlaten. Veel succes!

Happy groet, Richard

DIT BLOG IS GESCHREVEN DOOR RICHARD

Ik help je graag om je natuurlijke talenten te (her)ontdekken, verder te ontwikkelen en de juiste plek te vinden om deze talenten optimaal te benutten. Het liefst coach ik in de natuur. Omdat je daar beter in contact kunt komen met wat je diep van binnen het liefst wilt en wat er voor jou toe doet. Mijn motto's zijn: Maak werk van je talent & Natuurlijk jezelf zijn. Spreekt dit je aan? Ik maak graag kennis met je!

Mail me op richard@thehappyatworkagency.nl of bel me op 06 – 45 19 69 73

ONZE TRAJECTEN

Onze trajecten brengen je in 9 stappen naar werk dat bij je past. Je kunt ervoor kiezen ons 9 stappenplan zelfstandig te doorlopen, met online begeleiding of intensieve persoonlijke coaching.
Welke vorm past bij jou?

Laat van je horen!

Laat een reactie achter

Meer blogs

Hoe jij in 7 stappen sneller promotie maakt

Wil jij vooruit komen in de organisatie waarin je werkt? Je hoeft niet van baan te wisselen om hogerop te raken, je doet dat sneller in jouw huidige organisatie. Wil je weten hoe? Lees dit blog en volg deze 7 stappen en ga voor de promotie die jij verdient.

4 checkpunten voor een sterk Personal Brand

Hoe sterk is jouw Personal Brand? Vink jij deze vier checkpunten af? In dit blog vind je 4 eenvoudig toepasbare tips zodat jij makkelijk zichtbaar wordt om wie je echt bent.

Welk beeld krijgt een recruiter van jou door je social media posts?

Wat je eenmaal op internet hebt gezet, blijft altijd zichtbaar. Hoe zorg je nu dat social media voor je werkt en niet tegen je werkt? In dit blog ontvang je 7 tips wat je kunt doen om te zorgen dat jouw social media profielen juist vóór jou werken.

Welk beeld krijgt een recruiter van jou door je social media profielen?

Veel recruiters bekijken jouw social media profielen en gedrag voordat ze jou uitnodigen voor een sollicitatie gesprek. Wat laat jij online zien? In dit blog lees je hier meer over én lees je hoe jij social media kunt inzetten voor jou.

Wat zou jij proberen te bereiken, als je wist dat je niet kon falen?

Een nieuw jaar ligt als een onbeschreven boek op je te wachten. In dit blog beschrijf ik twee belangrijke hulpmiddelen die jou helpen om niet alleen jouw eigen boek te beschrijven maar om er een bestseller van te maken.