OVER OLAV

Wist je dat Happy at Work zijn voor een heel groot deel over leiderschap gaat? Leiderschap over jezelf en over jouw teamleden. Want hoe stuur jij jezelf aan, en wat zegt dat over hoe jij de mensen in jouw project aanstuurt? Of andersom: wat krijg je terug van de projectleden. Zijn zij nog wel Happy at Work, en wat zegt dat over jouw eigen Happiness at Work?

Ik heb meer dan 15 jaar project ervaring in de hightech industrie waarvan bijna 10 jaar in een rol van project manager. Lange tijd dacht ik dat het koste wat kost mijn project laten slagen het hoogste doel was. Maar de crux zit hem in de definitie van een geslaagd project.

Want wat wil ik achterlaten nadat het project is afgerond? Een groep van uitgeputte mensen, aan het eind van hun Latijn, omdat de klus binnen de constraints geklaard moest worden, of mensen die stappen hebben gezet in hun ontwikkeling gedurende het project?

Ik ben er achter gekomen dat ik als projectleider een significante rol speel in de ontwikkeling van mijn teamleden. En belangrijker nog: dat als ik die rol pak het project pas écht gaat vliegen. Waarvan ik eerst dacht dat het mij tijd zou kosten, bleek dat het coachen van hen mij juist tijd en energie opleverden. En daarmee het project als geheel op een hoger plan wist te krijgen.

Deze inzichten gaan verder dan de standaard project management theorieën over risico management en six sigma black belts. Het definiëren van KPI’s en het invullen van voortgangsrapportages. Dit zijn handige tools, maar voor mij begint het met de mensen in mijn team. Wat komen ze doen, wat hebben ze te brengen en waar willen zij naar toe? Als je op zoek gaat naar wat hen drijft, gaan zij vooruit en daarmee ook het team en het project als geheel.

Ik geef workshops en lezingen over de menselijke kant van project management. Hoe project visie de basis legt voor een team en een gezamenlijk project plan. Waarom chaos in de project opstart zo waardevol is (en daarna trouwens ook). En waarom Simon Sinek bijna gelijk heeft met “Everything starts with Why”, zeker in de wereld van project management. En uiteindelijk hoe Happy at Work teamleden er voor zorgen dat jij als project manager of teamleider ook Happy at Work bent!

Wil jij jezelf en (dus) jouw team verder helpen? Dan help ik je graag. Dat kan in de vorm van een workshop met jouw team, of als inspirerend spreker voor meerdere teams tegelijk. Geen saaie theorie, maar inzichten uit de praktijk. Of heb je behoefte om als (aanstaand) project manager te reflecteren over wat je in de dagelijks praktijk tegen komt? Ik help je graag verder!