Laat de fiscus meebetalen aan jouw groei, wat je moet weten over de scholingsaftrek

Laat de fiscus meebetalen aan jouw groei, wat je moet weten over de scholingsaftrek

In mijn vorige blog vertelde ik het al. Soms zijn er dingen die je gewoon anders wilt doen. Als je het écht voor het zeggen zou hebben, dan wist je het wel.

En toch…. Passen we ons volop aan aan wat ‘men’ van ons verwacht.

Ik heb jaren in zo’n positie gezeten. Ik paste me vooral aan. Ik dacht altijd dat ik van een andere planeet kwam, uiteindelijk kwam ik er achter dat ik gewoon wat introverter ben. Ik heb soms wat meer ‘space’ nodig.

Altijd samenwerken? Dat gaat even goed, maar daaarna doe ik toch écht even graag mijn eigen ding!
In een kantoortuin zitten? Laat mij maar ‘wat ben je ongezellig zeg’ in een kamer alleen zitten, zodat ik me kan concentreren….Uitgeput thuis komen? Eerder regel dan uitzondering.
Ik voelde me altijd onbegrepen, en ik begreep mezelf niet eens. Nu weet ik gelukkig beter.

Nu ben ik mezelf. Ik begrijp wat ik nodig heb en daar leef ik naar. Ik heb mijn eigen ideale werkomgeving ingericht die werkt voor mij. Ik kan niet anders zeggen dat ik happy ben!

En dit is hoe we het proces vanuit The Happy at Work Agency met jou instappen: wat heb jij nodig? DAT is ons uitgangspunt.

Mijn ‘roer om’ heeft geleid tot een interview in regionaal dagblad ‘De Limburger’. Ik ben er blij mee dat ik kan laten zien wie ik écht ben. Dat geeft me veel zelfvertrouwen. Gek toch, dat het zelfvertrouwen komt, als je de rol die je speelt los kunt laten….

Als je het leuk vindt om mijn verhaal te lezen: hier lees je het interview.

En nu even terug naar serious business…
Tja, je blijft toch altijd een beetje een bankmens, hè, als je er 18 jaar hebt gewerkt? Het gaat namelijk ook over je financiën vandaag.

Wist je al dat je de kosten van een loopbaantraject bij The Happy at Work Agency aftrekbaar kunt maken bij je belastingaangifte?

Dat scheelt je een flink bedrag in je investering die je doet. Alle details hierover lees je hier.

Zoals je weet kunnen regelingen in de loop der jaren nogal eens wijzigen. En zo is dit ook het geval met de scholingsaftrek.

De regering is al een tijdje voornemens om de aftrek in 2018 af te schaffen. Overweeg je een traject te doen? Dan kan dit een reden voor je zijn om dit jaar ‘ja’ te zeggen en te investeren in je persoonlijke ontwikkeling.

Maar wat is er nu op dit moment aan de hand?
Volgens de laatste berichten is het nog niet zeker dat het wordt afgeschaft. Of we dus met zekerheid kunnen zeggen dat het vervalt? Nee, dat niet. Maar wil je het zekere voor het onzekere? Houd dan in je achterhoofd dat het mogelijk is dat er een interessant voordeel vervalt….

Het zou zonde zijn als je dat misloopt.

Alhoewel wij bij The Happy at Work Agency vinden dat het niet alleen om het geld draait en het niet de doorslaggevende factor moet zijn, vinden we het ook onze plicht om dit aan je te laten weten…

Zo, de financiële kant in mij heeft gesproken vandaag! Wil je meer weten? Of wil je jouw verhaal delen? Stuur me dan een mail.

Ik ben dol op verhalen en ik kan héél goed luisteren!

DIT BLOG IS GESCHREVEN DOOR MARLIE

De regie nemen over je loopbaan. Ik geloof er in: jij hebt alles in je om deze stappen te zetten. Ik begeleid je graag naar die plek waar jij jezelf kunt zijn. Ontbreekt het je aan de nodige durf? Jij krijgt het zelfvertrouwen dat je nodig hebt. Mijn manier: Rustig, luisterend oor, nieuwsgierig en een spiegel voor jou, op de momenten dat het nodig is.

Mail me op marlie@thehappyatworkagency.nl of bel me op 06 – 20 32 09 97

ONZE TRAJECTEN

Je kunt ervoor kiezen ons 9 stappenplan zelfstandig te doorlopen in het Online Loopbaantraject of met iintensieve persoonlijke coaching door een van de loopbaancoaches. Wil je samen met een van de loopbaancoaches jouw Personal Brand Statement en/of CV en LinkedIn profiel schrijven? Kies dan voor de Personal Branding sessie.
Hoe kunnen we jou helpen?

Meer blogs

Kansdenkers helpen je organisatie te ontwikkelen!

Kansdenkers zijn belangrijk voor de ontwikkeling van je organisatie! Maar hoe weet je deze groep mensen nou te boeien aan je organisatie? Via dit blog vraag ik aandacht voor loopbaanontwikkeling binnen organisaties, zodat medewerkers zich meer verbonden en geboeid voelen bij hun werk.

Binden en Boeien is Back !

Wat kun je nog meer doen om ervoor te zorgen dat je je medewerkers aan je organisatie weet te binden en te boeien? Met deze blog beoog ik je organisatie te prikkelen om eens na t denken wat je hier zoals in doet en waar er mogelijk nog wat valt te verbeteren.

Hoe jij in 7 stappen sneller promotie maakt

Wil jij vooruit komen in de organisatie waarin je werkt? Je hoeft niet van baan te wisselen om hogerop te raken, je doet dat sneller in jouw huidige organisatie. Wil je weten hoe? Lees dit blog en volg deze 7 stappen en ga voor de promotie die jij verdient.

4 checkpunten voor een sterk Personal Brand

Hoe sterk is jouw Personal Brand? Vink jij deze vier checkpunten af? In dit blog vind je 4 eenvoudig toepasbare tips zodat jij makkelijk zichtbaar wordt om wie je echt bent.

Welk beeld krijgt een recruiter van jou door je social media posts?

Wat je eenmaal op internet hebt gezet, blijft altijd zichtbaar. Hoe zorg je nu dat social media voor je werkt en niet tegen je werkt? In dit blog ontvang je 7 tips wat je kunt doen om te zorgen dat jouw social media profielen juist vóór jou werken.