Hoe ga je om met de sollicitatieterm ‘enthousiasme’?

Hoe ga je om met de sollicitatieterm ‘enthousiasme’?

Een tijd geleden kreeg ik een mail van iemand. Er stond in: ‘in alle vacatures worden enthousiaste, en communicatief sterke personen gevraagd. Maar dit ben ik niet, ik ben juist heel rustig en vriendelijk. Dit maakt me erg onzeker bij het solliciteren.’
En dat begrijp ik. Als je rustig van karakter bent kan het zomaar zijn dat je al vaker te horen hebt gekregen: ben eens niet zo stil, doe eens wat enthousiaster, laat eens meer van jezelf zien.

Het kan je het gevoel geven dat je nu iets niet goed doet.
Als je de vacatures er op na slaat, zijn veel gevraagde kwaliteiten: enthousiast, communicatief sterk, initiatiefrijk. Het kan behoorlijk ontmoedigend zijn als je jezelf daar niet direct in herkent.
Maar hoe pak je dat dan aan, als je van jezelf vindt dat je niet ‘enthousiast’ bent?

Wat is enthousiast zijn eigenlijk?

Zelf heb ik lang met de gedachte rondgelopen dat enthousiast zijn heel veel en hard praten betekent. Ik ben het tegenovergestelde. Veel praten probeerde ik wel altijd een tijdje, maar uiteindelijk kostte me dat enorm veel energie.
Het ‘hard en veel praten’ is een beeld wat in mijn eigen referentiekader geboren is, gespiegeld aan wat ik om me heen zag en waarnam. Ik ben bij mezelf te rade gegaan of deze overtuiging wel klopte. Is enthousiast zijn écht veel en hard praten, of kan het ook wat anders betekenen?
Ik ben erachter dat mijn overtuiging ‘veel en hard praten’ niet de waarheid is. Enthousiast zijn kan ook betekenen dat je een goed humeur hebt, er zin in hebt, de klant wilt helpen, positief bent ingesteld, je met veel passie over dingen kunt vertellen. Bel eventueel het bedrijf waar de vacature loopt en vraag meer over de competenties die ze vragen. Wat willen ze dat je laat zien als je enthousiast bent?
En vooral: wat laat jij zien als jij enthousiast bent? Wat betekent het voor jou? Want jij kunt op jouw manier ook enthousiasme uitstralen, misschien niet hetzelfde zoals anderen dat doen, maar dat is oké. Misschien is jouw manier wel wat ze zoeken….

Wanneer ben jij écht enthousiast?

Introverte mensen komen pas echt goed op gang als ze over hun passie kunnen praten, of de diepte in kunnen gaan: iets wat hen mateloos boeit of enorm raakt. Dan kan het zomaar zijn dat er een waterval aan woorden uit zijn/haar mond komt.
Het is dus interessant om te onderzoeken waar jouw interesses en passie liggen. Want dan komt je motivatie uit je tenen. Als je dit kunt integreren in je werk, kost het je geen enkele moeite om enthousiast te zijn!
Heb jij juist het tegenovergestelde gevoel? Onderzoek dan of je op de juiste werkplek zit. Daar begeleid ik je graag in. Of je op de juiste werkplek zit is namelijk ook van grote invloed op je energiebalans. Heel belangrijk voor jou!

DEZE BLOG IS GESCHREVEN DOOR MARLIE

De regie nemen over je loopbaan. Ik geloof er in: jij hebt alles in je om deze stappen te zetten. Ik begeleid je graag naar die plek waar jij jezelf kunt zijn. Ontbreekt het je aan de nodige durf? Jij krijgt het zelfvertrouwen dat je nodig hebt. Mijn manier: Rustig, luisterend oor, nieuwsgierig en een spiegel voor jou, op de momenten dat het nodig is.

Mail me op marlie@thehappyatworkagency.nl of bel me op 06 – 20 32 09 97

ONZE TRAJECTEN

Onze trajecten brengen je in 9 stappen naar werk dat bij je past. Je kunt ervoor kiezen ons 9 stappenplan zelfstandig te doorlopen, met online begeleiding of intensieve persoonlijke coaching.
Welke vorm past bij jou?

Laat van je horen!

Laat een reactie achter

Meer blogs

Kansdenkers helpen je organisatie te ontwikkelen!

Kansdenkers zijn belangrijk voor de ontwikkeling van je organisatie! Maar hoe weet je deze groep mensen nou te boeien aan je organisatie? Via dit blog vraag ik aandacht voor loopbaanontwikkeling binnen organisaties, zodat medewerkers zich meer verbonden en geboeid voelen bij hun werk.

Binden en Boeien is Back !

Wat kun je nog meer doen om ervoor te zorgen dat je je medewerkers aan je organisatie weet te binden en te boeien? Met deze blog beoog ik je organisatie te prikkelen om eens na t denken wat je hier zoals in doet en waar er mogelijk nog wat valt te verbeteren.

Hoe jij in 7 stappen sneller promotie maakt

Wil jij vooruit komen in de organisatie waarin je werkt? Je hoeft niet van baan te wisselen om hogerop te raken, je doet dat sneller in jouw huidige organisatie. Wil je weten hoe? Lees dit blog en volg deze 7 stappen en ga voor de promotie die jij verdient.

4 checkpunten voor een sterk Personal Brand

Hoe sterk is jouw Personal Brand? Vink jij deze vier checkpunten af? In dit blog vind je 4 eenvoudig toepasbare tips zodat jij makkelijk zichtbaar wordt om wie je echt bent.

Welk beeld krijgt een recruiter van jou door je social media posts?

Wat je eenmaal op internet hebt gezet, blijft altijd zichtbaar. Hoe zorg je nu dat social media voor je werkt en niet tegen je werkt? In dit blog ontvang je 7 tips wat je kunt doen om te zorgen dat jouw social media profielen juist vóór jou werken.