Happy = ‘een blij ei’ zijn?

Happy = ‘een blij ei’ zijn?

Ik wil graag even iets persoonlijks met je delen… iets wat de anderen van het team misschien wel helemaal niet weten van mij…. En toch wil ik graag dat jij het weet, lieve lezer.

Een ehh, persoonlijk dingetje, zeg maar….

Het zit namelijk zo. De energie bij The Happy at Work Agency is ‘hoog’, zoals we dat noemen. We zijn allemaal enorm blij met de samenwerking, omdat we allemaal onze eigen missies leven.

En dat kan leiden tot enthousiaste situaties. Hele enthousiaste situaties. Je weet wel, dat je allemaal voelt: dit klopt. En dan kunnen we allemaal heel enthousiast reageren. Je wilt het uitschreeuwen, een dansje doen, rondlopen als een ‘blij ei’.

En soms doen we ook een dansje.

En dan…. kan ik me héél ongemakkelijk voelen…. Want dat uitschreeuwen, blij zijn en dansen vind ik al snel…. too much.

Ik ben namelijk geen typisch ‘blij ei’. Ik ben misschien ook geen typische Happy-at-Worker zoals je zou verwachten bij happy zijn. Denk maar eens aan het nummer ‘Happy’, dan denk je ook meteen aan dansende mensen, toch? Daar hangt toch een zweem van vrolijk en enthousiast doen omheen.

En om eerlijk te zijn: zo ben ik niet.

Vind ik dat een probleem? Nee, helemaal niet!

Ik ben juist een Happy-at-Worker omdat ik hélemaal mezelf mag zijn: rustig, relaxed, sereen (woehaha, dat heb ik in een boek over introverte mensen gelezen, die onthoud ik, ik heb nog net geen aureool boven mijn hoofd zweven 😊)

Happy at Work betekent voor mij dus niet vrolijk en hard zingend op je werkplek zitten, maar helemaal jezelf mogen zijn en daar súper goed in worden.

Jaren geleden was ik dat niet: niet mezelf en ook niet super goed. Ik paste me voornamelijk aan, om te voldoen aan de verwachtingen van anderen.

Maar hoe mooi is het dat je daar zelf heel veel invloed op hebt. Nu ben ik mezelf én super goed in wat ik doe. (oké, dat laatste voelt nog wat onwennig om te zeggen, maar geldt dat niet voor iedereen?)

Ik geniet in ieder geval enorm van alles wat ik meemaak, en dan op mijn manier. En dat betekent voor mij: lekker wegduiken in een stoel met een goed boek over persoonlijke ontwikkeling…. Terwijl de rest lekker staat te dansen.

Misschien herken je er iets van uit je eigen werksituatie. Misschien pas jij je ook wel heel erg aan aan ‘wat hoort’. Misschien is het nu wel tijd om je eigen definitie van Happy at Work te gaan schrijven. En ik beloof je: je hoeft niet te gaan dansen als je dat niet wilt!

Je kunt nu die eerste héle kleine stap zetten door me een mailtje te sturen. Gewoon, als je wilt delen dat jij je misschien soms ook anders voelt dan anderen. Zou ik leuk vinden!

DIT BLOG IS GESCHREVEN DOOR MARLIE

De regie nemen over je loopbaan. Ik geloof er in: jij hebt alles in je om deze stappen te zetten. Ik begeleid je graag naar die plek waar jij jezelf kunt zijn. Ontbreekt het je aan de nodige durf? Jij krijgt het zelfvertrouwen dat je nodig hebt. Mijn manier: Rustig, luisterend oor, nieuwsgierig en een spiegel voor jou, op de momenten dat het nodig is.

Mail me op marlie@thehappyatworkagency.nl of bel me op 06 – 20 32 09 97

ONZE TRAJECTEN

Onze trajecten brengen je in 9 stappen naar werk dat bij je past. Je kunt ervoor kiezen ons 9 stappenplan zelfstandig te doorlopen, met online begeleiding of intensieve persoonlijke coaching.
Welke vorm past bij jou?

Laat van je horen!

Laat een reactie achter

Meer blogs

Hoe jij in 7 stappen sneller promotie maakt

Wil jij vooruit komen in de organisatie waarin je werkt? Je hoeft niet van baan te wisselen om hogerop te raken, je doet dat sneller in jouw huidige organisatie. Wil je weten hoe? Lees dit blog en volg deze 7 stappen en ga voor de promotie die jij verdient.

4 checkpunten voor een sterk Personal Brand

Hoe sterk is jouw Personal Brand? Vink jij deze vier checkpunten af? In dit blog vind je 4 eenvoudig toepasbare tips zodat jij makkelijk zichtbaar wordt om wie je echt bent.

Welk beeld krijgt een recruiter van jou door je social media posts?

Wat je eenmaal op internet hebt gezet, blijft altijd zichtbaar. Hoe zorg je nu dat social media voor je werkt en niet tegen je werkt? In dit blog ontvang je 7 tips wat je kunt doen om te zorgen dat jouw social media profielen juist vóór jou werken.

Welk beeld krijgt een recruiter van jou door je social media profielen?

Veel recruiters bekijken jouw social media profielen en gedrag voordat ze jou uitnodigen voor een sollicitatie gesprek. Wat laat jij online zien? In dit blog lees je hier meer over én lees je hoe jij social media kunt inzetten voor jou.

Wat zou jij proberen te bereiken, als je wist dat je niet kon falen?

Een nieuw jaar ligt als een onbeschreven boek op je te wachten. In dit blog beschrijf ik twee belangrijke hulpmiddelen die jou helpen om niet alleen jouw eigen boek te beschrijven maar om er een bestseller van te maken.