What job would make you rich?

What job would make you rich?

If you got paid in happiness, what job would make you rich?

 

In welke functie kom jij optimaal tot bloei?

In welke functie, bij welke taken voel jij je blij, krachtig, energiek, gelukkig?

Wat heb jij (nog meer) nodig om te kunnen groeien?

Op welke werkplek kun jij jouw talenten optimaal inzetten?

 

Misschien werk jij op dit moment wel op zo’n fijne plek?
Wat moet dát je een heerlijk gevoel geven!

Hoe heb je dit voor elkaar gekregen? Wat heb je gedaan? En wat doe jij om dit zo te kunnen blijven ervaren?

 

Change is gonna come

 

Zekerheid

Een van de zekerheden in ons leven, is dat dingen altijd veranderen. Daar ontkomen we niet aan. Dat hoort bij de cyclus van het leven en hoeft geen enkel probleem te zijn, mits jij kunt meebewegen en alert blijft op wat deze veranderingen voor jou als persoon betekenen.

Verandering

Op werkgebied betekent het dat functies en taken veranderen, teams veranderen, focus en doelstellingen van het bedrijf veranderen, er zijn steeds weer maatschappelijke ontwikkelingen die invloed hebben. Jouw werkomgeving verandert, jij als mens verandert door alle ervaringen die je opdoet. Kijk nog maar eens naar het begin van je carrière en daar waar je nu staat. Wat is er nu anders?

Onder de loep

 

Kijk eens naar deze vragen en schrijf zonder al te lang nadenken de antwoorden op en maak daarna de balans op. Formuleer op het laatst nog een (kleine) actie voor jezelf.

Als ik kijk naar mijn carrière tot nu toe, dan ben ik hierin de laatste periode echt gegroeid:

En als ik naar deze bovenstaande punten kijk, ben ik hier het meest trots op:

Als ik terugkijk op de afgelopen jaren, dan zijn dit de belangrijkste veranderingen in mijn werk/ beroep/ functie/ takenpakket:

Deze verandering heeft de meeste impact op mijn functioneren (gehad):

 

 

Ja, ik ken mijn unieke talentenpakket! Dit zijn voor mij de belangrijkste drie:

Ik kan deze talenten optimaal inzetten in mijn huidige functie.

Zo ja, gefeliciteerd! Besef dat dit een prachtige job voor je is, waar je waarschijnlijk met veel plezier aan de slag gaat.
Zo niet, dan is het van belang om in gesprek te gaan met jezelf (en daarna met je leidinggevende). Welke mogelijkheden zijn er te bedenken om jouw potentieel ten volste te benutten?

Tip: vraag via onze website http://www.thehappyatworkagency.nl/ de gratis video’s, e-books en tools aan voor meer plezier in je werk! Daarin vind je onder andere de videotraining ‘Ontdek je kwaliteiten’!

Dit doe ik nu in mijn werk wat me heerlijke energie gééft:

Minimaal 80% van mijn huidige werkzaamheden geeft mij energie.

Zo ja, gefeliciteerd! Er moeten altijd klussen worden uitgevoerd die minder leuk zijn, maar jij hebt een heel mooie verdeling gecreëerd!
Zo niet, dan is er werk aan de winkel! Ga in gesprek met jezelf, je collega’s, je leidinggevende en bekijk de mogelijkheden om je takenpakket aan te passen.

Ik voel me goed, blij, lekker, prettig in mijn huidige functie.

Zo ja, blijf zitten waar je zit! En geniet!
Zo nee, onderzoek wat je nodig hebt om je goed te kunnen voelen in je huidige functie en onderneem actie of overweeg een (interne) switch. Te lang in een functie die energie kost heeft uiteindelijk negatieve invloed op alle contexten in je leven.

 

Note to self

 

Dit heb ik aan voeding nodig om te kunnen (blijven) bloeien op mijn werk:

Ik neem zelf voldoende initiatief om ‘Happy at Work’ te zijn en te blijven. Ik ben me ervan bewust dat ik hierop altijd zelf invloed heb.

En dit is de (kleine) actie die ik onderneem naar aanleiding van de inzichten door bovenstaande vragen:

 

The Happy at Work Agency inspireert jou om regelmatig even stil te staan en jouw werk weer eens onder de loep te nemen. In dit blog krijg je een paar schijnbaar eenvoudige vragen waarmee we je prikkelen om de balans op te maken en te onderzoeken wat jij nodig hebt om ‘Happy at Work’ te zijn en te blijven.

Als je vragen hebt of meer (over ons) wilt weten, kijk dan op http://www.thehappyatworkagency.nl/

Vraag via onze website de gratis video’s, e-books en tools aan voor meer plezier in je werk!

Happy groet,

Ingrid

ingrid@thehappyatworkagency.nl

06 12 85 69 39

 

 

DIT BLOG IS GESCHREVEN DOOR INGRID

Met enthousiasme en nieuwsgierigheid werken aan de beste versie van jezelf: dat is waar ik met jou mee aan de slag ga. To-the-point, energiek, confronterend op de juiste momenten en humor is wat je van mij mag verwachten. Ben je klaar om in beweging te komen voor wat voor jou echt belangrijk is, dan help ik je graag!

Mail me op ingrid@thehappyatworkagency.nl of bel me op 06 – 12 85 69 39

ONZE TRAJECTEN

Onze trajecten brengen je in 9 stappen naar werk dat bij je past. Je kunt ervoor kiezen ons 9 stappenplan zelfstandig te doorlopen, met online begeleiding of intensieve persoonlijke coaching.
Welke vorm past bij jou?

Laat van je horen!

Laat een reactie achter

Meer blogs

Zo maak je van je passie je werk!

Ik spreek tijdens een coachsessie iemand die op het punt is gekomen om met al haar talent en prachtige ideeën een carrièreswitch te maken. Ze spreekt vol passie over wat ze de wereld te bieden heeft. En dan ineens de rem erop, beperkende gedachten, spanning, onzekerheid en angst. Hoe nu verder? Lees dit blog!

Lees meer

Stress-les(s): 2 oefeningen om je stress te reduceren

Stress heeft een belangrijke functie. Eis je gedurende een bepaalde periode heel veel van jezelf en bouw je die spanning niet af, dan blijf stress te lang in je lijf aanwezig. Wat kun je doen als je een gevoel van stress ervaart? Hoe reduceer je dit? Twee praktische oefeningen (ook voor op je werk), doe er je voordeel mee!

Lees meer

* Low battery …. please charge *

Hoe zorg jij voor een optimaal energielevel op jouw werk? Maak jij voldoende gebruik van jouw talenten en passie? Deze eenvoudige oefening helpt jou om de batterij regelmatig op te laden.

Lees meer

Je collega’s op vakantie? Dan is dit blog voor jou!

Rennen, springen, vliegen, duiken, vallen, opstaan en weer doorgaan…ik heb het zo druk!
Zo houd jij het fijne vakantiegevoel nog lang vast! (En je kunt het je collega’s ook leren)

Lees meer

Nee, geef nou toch eens gas!

Herken je dat? Dat je in een situatie zit waarin alles mis lijkt te gaan en in het honderd loopt en je daar geen controle over hebt? In dit blog deel ik een belangrijk inzicht dat je kan helpen!

Lees meer