OVER RICHARD

Mijn naam is Richard de Rooij. Ik heb een bedrijfskundige en opleidingskundige achtergrond. Ik heb ruim 20 jaar in loondienst gewerkt voor organisaties met direct klantcontact in de financiële dienstverlening; als accountmanager, teammanager en project- & changemanager. Ik had uitstekende arbeidsvoorwaarden en dat gaf mij als zekerheidszoeker en kostwinner een prettig gevoel.

Maar toen ik in 2013 voor de derde keer binnen twee jaar mijn baan verloor door een reorganisatie, knapte er iets. Ik voelde me niet meer thuis in de organisatie. De klanten en de medewerkers die voor mij altijd zo belangrijk waren stonden niet meer centraal; het ging vooral om processen en kosten. Ik kon mijn talenten niet meer kwijt in mijn werk en dat ging knellen.

Gelukkig kon ik gebruik maken van een goede vertrekregeling en kreeg ik de mogelijkheid om op kosten van mijn oude werkgever de beroepsopleiding tot loopbaanadviseur te volgen. Het begeleiden van professionals die op een kruispunt in hun loopbaan staan heeft mij zo gegrepen, dat ik hier mijn werk van heb gemaakt. Later heb ik ook de training natuurcoaching gevolgd.

Sinds 2015 heb ik mijn eigen bedrijf Richard de Rooij Coaching. Het zelfstandig ondernemerschap zie ik als groot avontuur, waarbij ik steeds mijn grenzen verleg. Mijn motto is: ‘Maak werk van je talent!’. Ik heb een zakelijke achtergrond en heb als vrijwilliger in de zorg en extern deskundige in het hoger onderwijs ook veel affiniteit met de non-profit sector.

Graag zet ik mijn enthousiasme, inlevingsvermogen en helikopterview in om jou te begeleiden naar werk dat van nature bij je past.

Mail me op richard@thehappyatworkagency.nl of bel me op 06 – 45 19 69 73.